В селі Городське відтворять обряд зажинання першого снопа та ловитимуть руками рибу

  На Петра і Павла 12 липня організатори запрошують усіх бажаючих на традиційне свято "Зажинки". Це давній український народний обряд зажинання першого снопа.

  Цей та інші звичаї українців, пов’язані з початком збору врожаю, будуть продемонстровані в культурно-мистецькому центрі "Поліська хата" в селі Городське Коростишівського району. Також передбачена й концертна програма, розповіла організатор свята Інна Величко:

  "Цього річ ми запросили дуже багато цікавих людей. Режисером свята є усім відомий фольклорист Володимир Яремчук, який спеціально приїздить за кілька днів, щоб проводити репетиції з фольклорними колективами і керувати цим народним дійством. А після свята буде проведений концерт, в якому візьмуть участь як уже всім відомі гурти, такі як "Черемшина" житомирського Палацу культури та "Скарбничка" з міста Коростишева, і традиційний наш партнер – це дитячий колектив, житомирський гурт "Джерельце". І вперше до нас цього року приєднається ще один дитячий колектив народних музик – гурт "Орелі" з Києва, який працює при музеї Івана Гончара".

  Фестиваль "Житичі", в рамках якого відбувається свято "Зажинки", проводиться на Житомирщині вже не один рік. Але вперше в програмі – конкурс рибалок. В Україні 12 липня, на честь того, що святий Апостол Петро був покровителем рибалок, здавна шанували представників саме цієї професії, розповіла Інна Величко. В селі Городське є традиція печеркування, тобто ловля риби руками. Саме в такий спосіб і будуть сучасні рибалки змагатися, хто більш вправний в цій справі.

  Також буде поведена виставка "Під стріхою" – свої картини, вишиті гладдю, представить заслужений майстер народної творчості Ірина Журба.

  Джерело: 103fm.com.ua

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework