«Від землі до неба»

  У Житомирі, в приміщенні «Дому української культури», відбулося представлення персональної виставки фотографій В’ячеслава Майбороди «Від землі до неба…». Виставка стала попереднім підсумком подорожей автора протягом останніх двох років Україною, іншими країнами Європи та світу.

  Переважна більшість із сотні фотографій В’ячеслава Михайловича розповідають про рідну державу, показують велич і занепад пам’ятників архітектури. Унікальність фоторобіт полягає у тому, що чимало з них зроблені з висоти «пташиного польоту» — ракурсу, з якого небагатьом фотографам удається зупинити мить. В’ячеславу Майбороді, озброївшись квадрокоптером, це вдалося.

  Відвідувачам виставки В’ячеслав Михайлович розповів, що належить до покоління світлописців, котрі розпочинали свій шлях у яскравий світ фотомистецтва з легендарної камери «Смена­2». Нині він викладає у Житомирському коледжі культури і мистецтв імені Івана Огієнка.

  В’ячеслава Майбороду вважають одним із найвідоміших фото­ та кіномайстрів області. На його рахунку — багато яскравих фільмів, присвячених відомим людям, уродженцям Поліського краю, науково­популярних фільмів про Україну та світ, а також декілька персональних фотовиставок.

  Серед найбільших захоплень В’ячеслава Михайловича — пристрасть до подорожей і краєзнавство. За декілька останніх років він встиг побувати у Південній Америці, Індокитаї, Індії, Непалі, на Соловецьких островах... Під час подорожей ніколи не розлучався з фотоапаратом та відеокамерою, які допомагали пізнавати світ та робити його ближчим до кожного з нас.

  Персональна виставка В’ячеслава Майбороди є одним із етапів реалізації великого проекту, покликаного у фотографіях і кінострічках зібрати та узагальнити інформацію про Україну, зокрема Житомирщину.

  — Ваша небайдужість до фотографій є великим імпульсом до подальшої роботи в цьому напрямку, — сказав В’ячеслав Майборода. — Подорожуючи світом, бачу, як багато уваги в тій або іншій країні приділяють збереженню пам’яток архітектури, духовних цінностей. Буде дуже добре, якщо і в Україні про велич і багату історію нагадуватимуть не лише напівзруйновані стіни.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 28/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework