Екскурсії, виставки, конкурс автентичного співу «Животоки»: 30-е Міжнародне свято «Лесині джерела» у Новограді-Волинському. ФОТО

  Упродовж трьох днів, з 28 по 30 липня 2017 року, у місті Новограді-Волинському втридцяте відбулося Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела».

  Головний акцент свята було зроблено на вшануванні творчості й життєвого шляху Лесі Українки. Тож, окрім офіційних фрагментів свята, під час заходу звучали українські народні пісні, проводилися екскурсії у музеях міста, фотовиставки та виставки художніх робіт. Про це повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

  Так, усі бажаючі мали чудову нагоду переглянути фотовиставку журналіста-фотографа Віки Ясинської «Портрет солдата» та виставку робіт конкурсу малюнків, присвячену 30-й річниці Міжнародного свята, які були розміщені у Молодіжному центрі. У міському Палаці культури імені Лесі Українки поціновувачі безсмертного таланту геніальної поетеси мали можливість відвідати виставку сувенірної та друкованої продукції свята під назвою «Лесині джерела» — погляд крізь 30-річчя». У музеї родини Косачів цими днями було відкрито виставку картин художників міста, а у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки — персональну виставку художніх робіт місцевого художника В’ячеслава Пилипенка.

  Крім того, у міському парку культури і відпочинку відбулось свято української народної пісні за участю аматорських колективів Житомирської області «З народної криниці»; у музеї родини Косачів — концерт народного ансамблю камерної музики «Класік», на площі Лесі Українки — концерт народного хору с. Білозір’я Черкаської області. Родзинкою свята став виступ на Фортеці вокального ансамблю «Чорнобривці» м. Руставі (Грузія) та народного аматорського хору «Для душі» Романівського РБК Житомирської області.

  Також на Фортеці відбулось традиційне Свято поліської вишиванки, у рамках якого пройшов парад вишиванок, конкурс на кращу вишиванку, концертні виступи зразкових дитячих фольклорних колективів України, майстер-класи з побутових танців, майстер-класи з виготовлення сувенірної продукції, народні ігри та забавлянки.

  Окрім того, у межах святкування фестивалю «Лесині Джерела» відбувся ХVІІ Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки», про який знають по всій Україні, адже він гостинно приймає виконавців з різних регіонів нашої країни, а головне — їх щороку стає більше.  Організаторами конкурсу є: відділ культури Новоград-Волинської міської ради, управління культури Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирський обласний Центр народної творчості. Конкурс відбувається з метою популяризації самобутнього народного виконання, збереження та популяризації традиційного одягу, виховання у молоді поваги, пошани, інтересу до народних традицій, звичаїв, української національної культури та духовної спадщини народу, формування національної свідомості та патріотичне виховання.

  До участі у ХVІІ Всеукраїнському конкурсі автентичного співу «Животоки», який відбувся 29 липня 2017 року у міському Палаці культури імені Лесі Українки, подали заявки 41 шанувальник української пісні з Київської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Чернігівської та Житомирської областей. Перелік переможців можна проглянути за посиланням.

  Тож, традиційно у останні липневі дні, місто Новоград-Волинський — колиска народження Великої поетеси Лесі Українки, став серцем поезії і мистецтва, пісні і танцю та багатьох інших літературно-мистецьких заходів.

om 310717600 2

om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2 om 310717600 2

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 31/07/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework