Поважні гості, подарунки, виставка «Парад планет»: музей космонавтики святкує своє 47-річчя. ФОТОРЕПОРТАЖ

  Сьогодні, 1 серпня, Музей космонавтики ім. С.П. Корольова відзначає 47 років з того дня, коли 1 серпня 1970 року було відкрито експозицію Меморіального будинку-музею ім. С.П.Корольова.

   З нагоди святкування дня народження свого закладу, працівники традиційно влаштовують урочисті заходи, на які запрошують житомирян та гостей міста, друзів музею, які всіляко сприяють розвитку закладу. Цей рік не став винятком: заклад знову зібрав у своїх стінах друзів, які завітали привітати перлину Житомирщини з днем народження.

Музей космонавтики

  «У Житомирі є три кита, про які ми знаємо: Музей космонавтики, Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова та Корольовська районна рада м. Житомира. А у цьому році до цих трьох китів приєднався й четвертий — ім’я Сергія Павловича Корольова почав носити ще й житомирський аеропорт. Приємно, що до нас щороку приїздить багато гостей, постійно приходять відвідувачі як з України, так і з-за кордону. Ми цінуємо допомогу наших партнерів, друзів, які допомагають та підтримують наш музей», — зазначила директор Музею космонавтики ім. С.П. Корольова Ірина Дячук.

Музей космонавтикиЯкий же день народження без подарунків?Про них, звісно ж, гості свята також не забули: після своїх вітальних слів вони вручали директору музею свої подарунки. Окрім того, з нагоди святкування 47-річчя закладу, у приміщенні Музею космонавтики відкрилася 20-а ювілейна персональна виставка художниці та майстрині Ольги Дідківської під назвою «Парад планет». Її авторка підготувала спеціально до дня народження музею. Як зазначає сама Ольга, експозиція складається з нових творів, які ніде ще не виставлялися, а усі картини — круглі, що асоціюється з планетами. У своїх витворах мистецтва авторка втілила роздуми на тему всесвіту, галактики, зірок і, звісно ж, космонавти. Переглянути виставку можна до 30 серпня.

Музей космонавтики

  Довідково. Музей космонавтики співпрацює з багатьма житомирськими організаціями, навчальними закладами, закладами відпочинку та медичного обслуговування. На всеукраїнському рівні існує співпраця з Аерокосмічним товариством України, конструкторським бюро «Південне», ВО «Південмаш», АТ Київський науково-дослідний інститут електромеханічних приладів (котрий перший в Україні почав займатись виготовленням мініатюрних звукозаписуючих і звуковідтворюючих засобів), Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я», Обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді та ін. На цей час Музей космонавтики ім. П. С. Корольова співпрацює у сфері популяризації, надання і обміну інформації з міжнародною астронавтичною федерацією (IAF). Також перебуває у дружніх відносинах з організаціями Польщі, Росії, Японії, Індії. З цими країнами музей здійснює обмін науковим та культурним досвідом.

Музей космонавтики

Музей космонавтики

Музей космонавтики

Музей космонавтики

Музей космонавтики

Музей космонавтики

Музей космонавтики

Музей космонавтики

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework