Виконком Житомирської міськради затвердив проведення заходів до Дня міста, проте були суперечки через фестиваль вуличної їжі

  Під час пленарного засідання, яке відбулося 2 серпня,члени виконавчого комітету Житомирської міської ради затвердили план заходів з нагоди святкування 1133-річчя від дня заснування Житомира. Відбуватимуться вони з 7 по 10 вересня.

  Варто зазначити, що у межах відзначення Дня міста в Житомирі вперше відбудеться фестиваль вуличної їжі на Новому бульварі, де буде визначено гастробренд міста. У п'ятницю, 8 вересня,  відбудеться традиційний мистецький захід -- Культурна версія.  Окрім того, житомиряни та гості міста зможуть спостерігати за масштабним святковим парадом військових духових оркестрів та творчих колективів із Житомира, який пройде центральними вулицями міста. Це буде дуже гарне видовище. Одразу після дефіле оркестрів розпочнеться концертна програма. Цього року плануються виступи Pianoбой, Kadnay, Alyosha, Анастасії Приходько. 

  А тих, хто захоплюється скелелазінням, організатори запрошують на вулицю Михайлівську, де відбудеться чемпіонат України зі скелелазіння на штучній поверхні. Він триватиме два дні — суботу та неділю (9‒10 вересня). Вже у неділю, 10 вересня, на майдані Соборному відбудеться Другий космічний напівмарафон та ярмарок спорту.

  Зауважимо, що загальний призовий фонд Другого космічного напівмарафону збільшено до 64 тисяч гривень. Реєстрація вже відкрита і триває до 9 вересня за посиланням http://kosmomarafon.org/. Також можна долучатися до спільнот у соціальних мережах Facebook.

  Затвердження плану заходів до Дня міста не минуло без суперечок. Дискусію викликало питання продажу слабоалкогольних напоїв на фестивалі вуличної їжі. Думки членів виконкому розділилися: одні були за те, щоб надати дозвіл на продаж слабоалкогольних напоїв, а інші — категорично проти, аргументуючи свою думку тим, що це буде поганий приклад для наслідування дітям, а в людей взагалі відсутня культура пиття. У результаті фестиваль вуличної їжі відбудеться без продажу слабоалкогольних напоїв, бо голоси розділилися таким чином, що їх було не достатньо, аби це дозволити.  

  Ірина Маренкова, представник МГО «Диводії», яка організовує фестиваль вуличної їжі пеерконана, що у людей просто упереджене ставлення з приводу цього питання. На її думку, існує багато прикладів різноманітних заходів, фестивалів, де дозволено вживати алкоголь на локаціях. Вона привела у приклад такі міста, як Новоград-Волинський, Коростень, Київ, Вінниця, Рівне, Львів, у яких подібні заходи відбуваються на високому рівні і там вживання алкоголю не є якимось негативним явищем, бо все відбувається культурно.

  Цієї ж думки притримується й Сергій  Сухомлин. Житомирський міський голова зазначив: «Хто був на фестивалі дерунів у Коростені? Там взагалі горілка продається. Чому ми так не довіряємо нашим людям? Той, хто хоче напитися, він піде в магазин, купить і нап’ється». Однак, голосування все розставило на свої місця, і члени виконкому проголосували, як вважали за потрібне.

  Нагадаємо, що у Житомирі виконком проголосував за підняття тарифів 16-ом ЖЕКам.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework