×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Ірина Шинкарук: Спадковість поколінь — головна ідея фестивалю «Пісенний Спас‒2017»

   9 серпня, в «Домі української культури» відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі Міжнародного фестивалю мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука.

   Спікерами були:  українська співачка, поетеса, режисер, продюсер, лауреат премії ім. Івана Огієнка, заслужена артистка України, президент фестивалю «Пісенний Спас» Ірина Шинкарук;  начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко; народний артист України Юрій Градовський; координатор конкурсної програми фестивалю «Пісенний Спас» Анна Волинець.

  Як розповіла Ірина Шинкарук: «Ми вже вийшли на фінальну пряму в організації фестивалю. Цього року ″Пісенний спас″ відбуватиметься 4 дні, з 17 по 20 серпня. 19‒20 серпня відбуватимуться традиційні концерти за участі величезної кількості зірок з різних куточків України. Братимуть участь у концертах і наші конкурсанти, фіналісти. Але окрім цього буде ще маса різноманітних активностей. Як і минулого року, на території фестивального містечка працюватиме так звана мала сцена. Ми створюємо й нову ″родзинку″ фестивалю — вишивання спасівського рушника. Ця традиція зароджується саме на ″Пісенному спасі″ і є продовженням традиції рушника Євгена  Концевича. Ми хочемо, щоб кожен із гостей фестивалю залишив на ньому свій автограф. Долучитися до вишивання цього дивовижного символу зможуть усі бажаючі.

Пісенний Спас

  Через наш фестиваль проходить ідея єднання родини, спадковості поколінь. На ″Пісенний спас″ приходять цілими родинами: приходять діти з батьками, онуки з дідусями і бабусями. Ми намагаємося складати програму фестивалю так, щоб задовольнити смаки різних поколінь.

  Новинка фестивального містечка цього року — спортивно-оздоровча зона, де відбуватимуться показові виступи різних спортивних клубів Житомира, де навіть робитимуть експрес-масаж. Буде дитяча зона, куди батьки зможуть завітати зі своїми дітками і скористатися послугами логопеда, психолога. І як же фестиваль без козацьких розваг?  Наші вправні козаки покажуть свою майстерність, навчать хлопців як стріляти з лука, вправлятися з батогом, з мечами. А найголовніше те, що наш фестиваль ″омолоджується″: цього року і у зірковому складі, і серед конкурсантів фестивалю буде багато молодих виконавців».

  Недарма Ірина Шинкарук наголосила, що спадковість поколінь — головна ідея фестивалю «Пісенний Спас‒2017». Адже завдяки потужній творчій енергії та наставництву заслуженого діяча мистецтв України Володимира Шинкарука — поета, композитора, барда, неперевершеного майстра слова та науковця, — відбулося становлення багатьох відомих творчих особистостей України.

Пісенний Спас

  «Вітаю усіх з наступаючим чудовим і релігійним, і народним святом — Спасом. У нас на Житомирщині воно стало традиційним і стало справжнім святом мистецтва та творчості. Цьому ми завдячуємо не в останню чергу Володимиру Федоровичу Шинкаруку. Це прекрасно, що його донька Ірина продовжує його працю, примножує надбання тата. Це свято стало родинним, воно єднає людей. Багато хто долучається до організації ″Пісенного спасу″.

  У нас дуже гарне місто, прекрасний Поліський край! Тут повинно бути побільше фестивалів саме правильного спрямування (мистецького, родинного). Потрібно показувати нашу творчість, наші здобутки, наш врожай на Яблучний Спас, не забувати своє коріння, але й пам’ятати, що ми живемо у XXI столітті. Дуже важливим є це поєднання мистецтва, самобутності народу, яке сприяє нашому розвитку та вдосконаленню, розвитку молоді. Саме культура, мистецтво різного формату, різного спрямування підтримує наш дух», — зазначила Ніна Рябенко.

Пісенний Спас

«Конкурс проводиться у трьох номінаціях: виконавець авторської пісні (від 14 до 35 років), виконавець естрадної пісні (від 14 до 35 років) та конферансьє (вікових обмежень немає). Подали заявки на участь близько 100 людей. На сьогоднішній день ми плануємо, що з них виступатимуть близько 50 учасників. Надійшли заявки з таких міст України: Ковель, Херсон, Рівне, Маріуполь, Івано-Франківськ, Київщина та ін. Звісно ж, із Житомирщини надійшло дуже багато заявок. Це й не дивно, бо неправильно було б не скористатися такою можливістю і не взяти участь у конкурсі, який відбувається на території нашої ж області. Зазначу, що в номінації авторської пісні вже навіть є три виконавці репу.

  Якщо говорити про учасників, які приїдуть до Житомира з інших країн, то це будуть виконавці із Китаю, Ізраїлю, Грузії, Словенії. А режисер зіркових концертів фестивалю Наталія Тимошкіна, головний режисер Житомирського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги», — повідомила Ірина Волинець.

  Усі охочі можуть замовити запрошення на концертну програму «Пісенний Спас», зайшовши на офіційний сайт фестивалю http://www.pisennyispas.com/. Також їх розповсюджують представники громадських організацій. Варто зазначити, що вхід на всі інші заходи, які відбуватимуться у межах фестивалю, — безкоштовний. Звернутися до організаторів можна також через сайт «Пісенного Спасу».

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

17-20 серпня з 11:00 до 22:00

Фестивальне Містечко

  • Мала фестивальна сцена: відбірковий конкурс молодих виконавців, Мистецький марафон (творчі виступи артистів різних жанрів).
  • Літературна алея: книжковий ярмарок, поетичні читання, творчі зустрічі та автограф-сесії з Анатолієм Матвійчуком, Євгенією Чуприною, Анжелікою Рудницькою, Симором Гласенком, Наталкою Позняк.
  • Алея майстрів: виставка-ярмарок та майстер-класи, виставка «Від бабусі до онуки» - неповторні вишивки у різних техніках.
  • Художня алея: виставка картин і майстер-класи.
  • Спасівська Алея: спільний розпис жовтого фортепіано та створення художнього панно на асфальті.
  • Спортивно-оздоровча зона: виступи спортивних клубів, активний відпочинок, експрес масаж.
  • Козацькі розваги: показові виступи, майстер-класи з володіння козацькою зброєю, приготування кулішу.
  • Дитячий майданчик: ігри, майстер-класи, аква-грим для дітей та мехенді (малюнок хною) для дорослих, консультації психолога та логопеда від клубу «Супермама» та СКР «Бджілка».
  • Фуд-корти
  • Лаунж-зона
  • NEW! Фото-центр: миттєве фото з фестивалю на сувенірних магнітах.
  • NEW! Спасівський рушник: спільне вишивання.
  • NEW! Щоденний розіграш подарунків.

  На фестивалі пройдуть відкриті авторські майстер-класи від зіркового журі конкурсу. Своїми секретами успішних виступів на сцені та артистичної майстерності поділяться президент «Пісенного Спасу» співачка Ірина Шинкарук, теле- і радіоведуча Ірина Антонович, член журі, народна артистка України Алла Попова, а також головний режисер фестивалю Олена Красько.

  Окрім майстер-класів всі зможуть долучитися до вишивання символічного Спасівського рушника та сфотографуватися біля ще одного символу фестивалю – Дерева життя, яке виготовляється спеціально до фестивалю.

  ВЕЛИКІ КОНЦЕРТИ НА ГОЛОВНІЙ ФЕСТИВАЛЬНІЙ СЦЕНІ

  Літний театр Міського парку культури та відпочинку (Ракушка)

  19 серпня

  з 13:00 до 15:00 – конкурсна програма

  з 19:00 – Зірковий концерт до Дня народження Володимира Шинкарука. Фінал конкурсу.

  На великій сцені фестивалю виступлять Ірина Шинкарук, «The ВЙО», «G-Art», Анатолій Матвійчук, Наталія Бучинська, Валентина Степова, Олександр Воєвуцький, Алла Попова, Артем Кондратюк, Анжеліка Рудницька, Ярослава Руденко, Андрій Князь, Роксолана Калин, Лена Дарк, Ірина Дорофєєва, «Красотки», ансамбль «Дніпро» та Олена Кулик, Роман Веремейчик  та група «Lumiere», Ірина Антонович, Злата Трусова, Едвард Айдинов.

  20 серпня

  з 19:00 Гала-концерт та церемонія нагородження конкурсу.

  Виконавці: Віталій Борисюк та Ольга Сумська, Ніна Кірсо та «Фрістайл», Ауріка Ротару, Євгеній Слуцький, Ірина Дорофєєва, Ірина Шинкарук, Анатолій Матвійчук,  Поль Манандіс, Анатолій Гнатюк, Тетяна Піскарьова, Ніна Матвієнко, Анжеліка Рудницька, Алла Попова, «Ретро 21», Віктор Винник та «Мері», «Аviator», Кір Каплуновський, Катерина Бужинська, Оксана Пекун, Юрій Градовський.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework