Ой, чий то кінь стоїть? Відгуки про новий пам’ятник у Новограді-Волинському «б’ють» антирекорд

  Попри те, що у Новограді-Волинському тривають роботи з облаштування нового «коня» і території навколо, на новинку в екстер’єрі міста вже обрушився шквал критики. «Кінь» — так у Новограді завжди називали колишній пам’ятник воїнам Першої кінної армії.

   Під час декомунізації пам’ятник було демонтовано, а днями на його місці з’явився новий постамент — українському військовому та державному діячеві, сотнику Волинського (Звягельського) полку Михайлові Тиші.

  Свого часу відділ культури Новоград-Волинської міської ради оголошував конкурс ескізів пропозицій. «Звягель» про це неодноразово писав і, навіть, висував пропозицію від редакції. Писали й про те, що пропозицій від містян було обмаль. Тоді очільниця відділу Лариса Заєць наче у воду дивилася: «Зараз ніхто нічого не пропонує, а коли встановлять новий пам’ятник, то знайдеться маса невдоволених». Нині у місті активно обговорюють: кому належить ідея, куди дивиться відділ архітектури і на що влада витрачає кошти?

  Серед зауважень — вислови на кшталт: «Велике мистецтво прийшло до Новограда-Волинського — нова культурна вершина місцевої влади!», «Сьогодні з вікна автобусу побачила — німа пауза», «Кащік Невмирущий», «Кінь-мутант», «Вершник із коміксу», «Єдиноріг», «Жоден шедевр мистецтва і архітектури у місті не мав такого гумористичного резонансу», «Французи так само колись були незадоволені Ейфеловою вежею» тощо.

  Спроби «Звягеля» дозвонитися до відповідальних осіб у день виходу газети, щоб отримати коментар, не дали результату. У відділі архітектури пообіцяли знайти у документах необхідну інформацію і зателефонувати, але редакція коментаря не дочекалася. Тож чекаємо офіційної інформації про пам’ятник і його облаштування, яку надрукуємо у наступному номері. Можливо, обізнаність із фактами дещо пом’якшить реакцію містян?

Юлія Климчук, zvyagel.com.ua

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework