Вхідні ворота, кінотеатр і два ставки, в яких плавали коропи й лебеді: Такої виставки не було тоді навіть в Києві. ФОТО

  ВДНГ - ця абревіатура добре знайома старшому поколінню. Виставка досягнень народного господарства, символ і уособлення небаченого достатку в колишні часи. Радянські люди тільки тут могли побачити соціалістичний рай, який відрізнявся від скромного життя більшості громадян величезної країни.

   У 1954 році на території нинішньої площі «Мистецькі ворота» з ініціативи тодішнього першого секретаря обкому партії партизанського командира, двічі Героя Радянського Союзу Олексія Федоровича Федорова ударними темпами побудували цегляні павільйони виставки. Будували виставку практично всі будівельні організації міста. Велику участь у проектуванні та будівництві комплексу виставки взяв головний архітектор міста Семен Мойсейович Енгельман і житомирський архітектор Федір Антонович Грінченка. Виставку прикрасили й твори житомирських скульпторів. Особливо відзначилася зворушлива, дуже людяна фігура молодої колгоспниці, яка тримала в руках над головою пучок колосків пшениці.

  Вже восени 1954 року виставка відкрилася. Вхідні ворота, кінотеатр «Урожай» і два ставки, в яких плавали коропи й лебеді, побудували пізніше, в 1957 році. Такої виставки не було тоді навіть в Києві. Діяла виставка в Житомирі до 60-х років минулого століття.

ВДНГ

ВДНГ

ВДНГ

Фото: Борис Дубман

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework