Вина, коктейлі, наливки, сири, шашлики та смачна випічка: «Гастробренд міста Житомира». ФОТО

  У межах святкування Дня міста в Житомирі, на Новому бульварі, починаючи з 8 вересня, відбувався фестиваль вуличної їжі «Гастробренд міста Житомира».

   Усі любителі смачненько поїсти могли скуштувати найрізноманітнішу їжу та напої: плов, сири, шашлики, бургери, картоплю по-селянськи, вина, наливки, коктейлі...Це лише маленька частинка з того, що організатори пропонували відвідувачам. Проходячи повз, люди просто не могли не спокуситися на аромат страв, які кухарі готували просто неба. Щодо цін на страви, то вони в середньому становили 50-60 гривень. 

день міста

  На фестивалі також можна було купити закарпатські сири та козячі «сири Санича» і, за бажанням, продегустувати їх перед купівлею. Зазначимо, що Санич — переселенець зі Сходу Олександр Кононов, який сьогодні проживає в Коростенському районі. 

день міста

  Широко був представлений асортимент алкогольних напоїв: вина, пиво, домашні наливки, коктейлі, сидр тощо. А той, хто не хотів вживати алкоголь, або ж взагалі не п'є спиртного, міг спробувати різноманітні безалкогольні коктейлі. 

день міста

  Та не лише смачненькими стравами, солодощами, випічкою та напоями запамятається відвідувачам «Гастробренд міста Житомира», адже там можна було придбати ще й різні аксесуари, традиційні українські очіпки, плетені речі, елементи народного одягу, шкарпетки, прикраси та солодощі. Зацікавлювали відвідувачів і картини з монет, які є стильним елементом декору і зможуть прикрасити офіс, кімнату в оселі та й взагалі будь-яке приміщення, а також стати чудовим подарунком для рідних, близьких, друзів чи приятелів. Тож не дивно, що люди охоче підходили до майстрів, які продавали ці картини, аби придбати їх виріб, чи зробити індивідуальне замовлення. А майстри були невимовно раді, адже цього дня у них точно побільшало клієнтів! Деякі із локацій фестивалю ви, шановні читачі, можете переглянути на світлинах в нашому фоторепортажі. 

день міста

  Нагадаємо, що з приводу продажу алкоголю на «Гастробренд міста Житомира» були справжні суперечки серед представників владних структур та громадськості, ба навіть більше: справа дійшла до суду. Депутат Богунської районної ради Микола Череднік подав позов до Корольовського районного суду Житомира, у якому просив представників Феміди визнати недійсним та скасувати рішення виконкому міської ради щодо дозволу продажу слабоалкогольних напоїв на День міста. Але суд вирішив не задовольняти цього позову. Проте, Микола Череднік запевнив, що суди продовжуватимуться, адже він має достатньо доказів того, що це рішення виходить за повноваження виконавчого комітету і прийняте зі значними порушеннями як регламенту, так і національних законів.

день міста

день міста

день міста

день міста

день міста

день міста

день міста

Читайте також: Санич і його сир: Переселенець із Луганщини будує майбутнє в окремо взятому селі на Житомирщині

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework