«Ляпи» житомирських краєзнавців: Як у книжках історію фальсифікують

  Відомий у Житомирі краєзнавець Анатолій Магаз опублікував на своїй сторінці у Фейсбук «ляпи» з історії пам'яток архітектури.

   «Читаю книгу : "Пам'ятки Житомира", видавництво "Волинь", 2009 року, за загальною редакцією Георгія Мокрицького, сторінка № 107...Будинок, в якому знаходився готель Мінєля. Фрагмент фасаду. Ліворуч - меморіальна дошка М.М. Коцюбинського".

   Якщо хто-небудь хоч трохи знає історію міста ... бачить на фото колишню будівлю готелю "Франція". Шість начебто фахівців коректували дану книгу ... але результат зворотний. 

   І кому потрібна ця фальсифікація? Житомирянам точно ні ... До кожної роботи треба підходити професійно. А 1000 примірників книги ... сіють НЕ розумне ... поширюють фальшивку.

  Цікава деталь є в описі "Будинок готелю Мінель" автора Олени Іващенко на сторінці № 106 - тут в 34 -му готельному номері на другому поверсі з вересня 1897 по березень 1898 мешкав Михайло Михайлович Коцюбинський...а то що він жив зовсім в іншому готелі "Франція" ... її якось не хвилювало ... як і редакторів цієї книги. Цікава деталь - готель "Франція" і "Мінель" до революції розміщувалися за адресою вулиця Київська, поруч", - написав Анатолій Магаз. 

Мінель

Мінель

Колишній готель "Франція".

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework