Житомирській області 80: як відсвяткували ювілей в обласному центрі?

  У п'ятницю, 22 вересня, Житомирщина відзначила особливу дату — 80-ту річницю з дня утворення Житомирщини. Представники з усіх районів нашої області приїхали цього дня в Житомир, аби разом відсвяткувати ювілейну дату.

  Зі сцени Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги житомирян та запрошених гостей вітав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

  «Сьогодні, як одна велика родина, ми зібралися всіма районами, аби відсвяткувати спільний День народження — 80 років нашої області. Радий бачити тут представників зі всієї Житомирщини — від Овруча до Ружина, від Новоград-Волинського до Малина! З кожним роком наша область розквітає, оновлюється і осучаснюється, з’являються нові "символи змін", яких не помітити не можливо. Сьогодні разом із вами ми будуємо Нову Житомирщину. Область, де хотітимуть залишатися наші діти, де сучасні садочки, нові українські школи, де на селі реально придбати будинок, поставити сонячні електростанції, де можна розвивати власну справу і знати, що ти тут можеш реалізуватися. Ми успішно реалізовуємо реформи і є одними із кращих в Україні у впровадженні децентралізації, енергоефективності. Це, безперечно, результат роботи кожного із нас», — зазначив Ігор Гундич у вітальному слові.

  Голова ОДА наголосив на тому, що Житомирщина — це область героїв — військовослужбовців 95-ої десантно-штурмової, 26-ої артилерійської, 30-ої механізованої бригад, 199-го навчального центру та найбільш відомих в Україні волонтерів.

  «Символічно, що день утворення Житомирщини ми відзначаємо одразу ж після Міжнародного дня миру! Наша область — земля жита і миру. Нам по праву є чим і ким пишатися! Маю надію, що сьогоднішнім святом ми започаткуємо щорічний День області. І хочу, щоб після нашої зустрічі кожен дізнався трошки більше про нашу область, відкрив для себе щось нове, знайшов сотні причин пишатися тим, що ми — житомиряни. З Днем області нас!», — звернувся до присутніх Ігор Гундич.

  До привітань також приєднався голова обласної ради Володимир Ширма.

Житомирщині 80

  Цього святкового вечора усі гості стали свідками відзначення 23-ох номінантів — кращих представників районів. Окрім того, під час урочистого концерту ведучі знайомили присутніх у залі гостей з кожним районом Житомирщини, розповідали, чим же особливий кожен із них, коли був утворений тощо, а на сцені демонструвалися слайди зі світлинами із кожного району нашої області та його мешканцями. Для нагороджених та усіх присутніх підготували неймовірний концерт, а творчі вітання дарували: Ірина Шинкарук, хорова капела «Орея», клуб спортивного танцю «Естет», артисти Бердичівського цирку, відомі Бовсунівські бабусі та етно-рок гурт «TaRuta».

  Зазначимо, що у фойє драмтеатру працювала квіткова фотозона із мальвами — символом свята. Ця квітка уособлює любов до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати, втілює духовне коріння людини, її вірність духовній спадщині предків.

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

Житомирщині 80

За матеріалами Житомирської ОДА

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework