Місто - як художнє полотно. ФОТО

  З розвитком вуличного мистецтва змінюється і ставлення до нього кардинально. Якщо раніше подібне сприймали в штики то зараз графіті стає все популярнішим. Вони є одним із засобів комунікації. Адже у кожну із своїх робіт автори вносять певний зміст та ідею створення, кидаючи цим виклик середовищу.

  Стріт-арт набирає все масштабніших обертів, молоді художники створюють об`ємніші та унікальніші графіті додаючи фарб в міську метушню.

om 02101704 2

  Мистецтво графіті стає елементом художнього оформлення, тому цей процес активно розвивається останнім часом. Люди, тварини, квіти, це не весь перелік того, що можна побачити на стінах Житомира.

om 02101704 2

  Найпопулярнішими та найоригінальнішими графіті міста є проекти «Житомир в орнаменті» та «Українська абетка міста» виконанні аерографа Дмитром Крабом, який останні декілька років прикрашає будівлі міста різноплановими зображеннями. Роботи Дмитра найбільше можна зустріти на центральних вулицях Житомира.

om 02101704 2

  У своїх роботах автор поєднує птахів, тварин, літери абетки та орнамент. За допомогою проекту “Українська абетка міста” маленькі мешканці міста можуть вивчати українську абетку з допомогою цікавих графіті.

om 02101704 2

  Читайте також: Що приховує у собі Михайлівська? 

om 02101704 2

  Роботи Дмитра Краба ви можете знайти на вулиці Бердичівській - графіті Їжака, на Київській – Бджоли, а на вулиці Лятушинського – Голуба. Це тільки маленька частина графіті з проекту Дмитра Краба «Українська абетка міста». Нині їх кількість перевищує більше десятка.

om 02101704 2

  Також яскраві зразки творчості Дмитра Краба можна побачити на вході у Гідропарк та навпроти ЖДУ ім. І. Франка.

om 02101704 2

  І хоч свою історію стріт-арт в Україні розпочав ще у 90-тих, справжній бум вуличного мистецтва стався лише в останні роки. Він часто викликає палкі дискусії в суспільстві, але точно не лишає нікого байдужим.

om 02101704 2

Джерело: the-province.info

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework