На 10-тиріччя Замку Радомисль Ольга Богомолець представила нову екскурсію «Традиції та таємниці великої родини»

  На свято десятиріччя мудрість наших пращурів, неосяжність їх світогляду, була розкрита у новій екскурсії «Традиції та таємниці Великої Родини».

   Ця екскурсія витримала тривалий час підготовки та збору колекції українських старожитностей. Вона максимально зачіпає всі аспекти з життя української родини, праці, різних ремесел та промислів, але головну увагу приділяє сакральним обрядам та речам, що з ними пов’язані. Екскурсія дає можливість по-новому поглянути на побут українців. Кожна річ розглядається не лише як ужитковий предмет, а як частина гармонійного мікросвіту – хати. Уважний погляд на звичайні домашні предмети дає можливість заглибитися у світ прадавніх знань, можливо навчитися чомусь у пращурів. Адже їх знання не мали наукового підґрунтя, вони базувалися на природі, й гармонійному співіснуванні з нею. Тому їх сила була на багато більшою й міцнішою, - повідомляють у прес-службі замку.

  Екскурсію за традицією розпочала сама господарка Замку Ольга Богомолець. Пані Ольга яскраво наголосила на світі «своїх» та «чужих» в українському світобаченні. Хата, яка є «своїм світом» охоронялася пращурами. Вона ставала маленьким всесвітом, де кожна річ мала своє особливе призначення.

Радомисль

Радомисль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівненські музейники у Радомишлі побачили диво. ФОТО

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework