Уродженка Житомирщини потрапила до списку «10 українок за 60, які нас надихають»

  Сміливі, ліричні, талановиті та нестримні – вони живуть кожним днем та надихають молодим станом своєї душі.

  Відомі українські жінки, про яких має знати кожен. 1+1 підготував своєрідний ТОП 10 українок за 60, які нас надихають. Звісно, цей список не був би об’єктивним, якби у ньому не було  Ніни Матвієнко.

  НІНА МАТВІЄНКО

  Голос народної артистки України Ніни Матвієнко, що вирізняється силою та високим польотом, полонив не тільки нашу країну. Українська народна пісня звучала з її уст у Франції, Мексиці, Чехії, Польщі, США, Латинській Америці, Канаді, Кореї…

  «Квітка-душа» донині чарує своїм голосом та має гарний вигляд – і не дивно, адже працює над собою.

  Десятого жовтня артистка святкує день народження – зірці виповнюється 70 років.

  ЛІНА КОСТЕНКО

  Принципова та сильна жінка, яка при цьому пише напрочуд чуттєві ліричні вірші. Ліна Костенко вміє кількома словами сказати все.

  На сьогодні вона – живий класик, яку поважають і цінують. Поетеса підтримувала друзів-письменників на засіданнях проти дисидентів, брала участь в експедиціях до Чорнобильської зони відчуження. Їй є про що розповісти, однак останніми роками вона перестала з’являтися на публіці та давати інтерв’ю.

  РАЇСА НЕДАШКІВСЬКА

  «Головна Мавка країни» увійшла в історію українського кіно і театру та стала народною артисткою України. Особливу славу Раїса Недашківська здобула після того, як зіграла головну роль у фільмі «Лісова пісня» — без будь-якого акторського досвіду.

  За її плечима – ролі у понад 30-ти художніх фільмах (як ось «Гадюка», «Вавилон ХХ», «Роксолана», «Молитва за гетьмана Мазепу»). Авторка кількох моновистав за творами Шевченка, Лесі Українки, Тютчева.

  Мама моя помирала в 93 роки, вона казала: «Я ще й не жила». Роки пролітають iз такою швидкістю, наче їх і не було. Але я, коли виходжу на сцену — років 20 скидаю, ніби підключаюся до якогось невидимого генератора енергії, — зізналася в одному з інтерв’ю пані Раїса.

  Акторка має сина та двох онуків, любить подорожувати. Родзинкою нинішнього образу Раїси Недашківської є її оригінальні головні убори.

  КІРА МУРАТОВА

  Фільми цієї української режисерки вважаються класикою розумного кіно.

  Серед найбільш знакових її стрічок – «Зміна долі» та «Астенічній синдром». Остання отримала приз Берлінського кінофестивалю.

  Кіра Муратова має низку міжнародних нагород, а цього року її запросили до складу Американської кіноакадемії, яка визначає лауреатів премії «Оскар».

  АДА РОГОВЦЕВА

  У 23 роки вона стала заслуженою артисткою України, а в 30 – народною. Легендарна Ада Роговцева донині полонить серця глядачів та збирає повні зали. У її житті було чимало важких випробувань, але вона знаходила сили витримувати їх гідно.

  Аду Роговцеву вважають втіленням жіночої мудрості та шляхетності.

  ЛАРИСА КАДОЧНІКОВА

  У свої 80 ця «жінка з очима русалки» має розкішний вигляд, секрет якого – постійний рух. До того ж Лариса Кадочнікова пише картини.

  Я відкинула всі ці роки. Мені 36 і всі чоловіки – мої, – з усмішкою говорить акторка.

  Саме вона зіграла головну роль у культовому українському кіно «Тіні забутих предків», що здобув 101 міжнародну премію. На сьогодні акторка знімається в серіалах та грає у Національному театрі ім. Лесі Українки.

  ЛЮДМИЛА ГОРДЕЛАДЗЕ

  Директорка київського кінотеатру «Жовтень», у який їй вдалося вдихнути нове життя. Людмила Горделадзе вже не перший рік бориться за кращу долю цього найстарішого кінотеатру столиці. Понад 30 років присвячує себе улюбленій справі – «наближає хороше кіно до глядача».

  ГАЛИНА ГЕРАСИМОВА

  Ця чарівна жінка стала моделлю у 70 років. Пропозицію прикрасити обкладинку знаного глянцю L`OFFICIEL Галина Герасимова отримала після того, як редактори видання побачили її фото на сторінці у соціальній мережі її онука.

  Учасники фотосесії зізнаються, що Галина була відкрита до експериментів та здивувала всіх своєю енергійністю.

  Мені знайомі жінки тепер говорять, що я їх надихаю, і що вони тепер не бояться старіти. Знаєте, у мене в принципі було цікаве життя, але зараз маю стільки сил, що я просто не можу порівнювати, – розповіла Галина в одному з інтерв’ю.

  До того ж пані Герасимова потрапила до Книги рекордів України як найдоросліша модель країни.

  АЛЛА РУБІНА

  Свого часу Алла Рубіна працювала артисткою балету в Одеському й Київському театрах опери й балету, головним балетмейстером Національного театру ім. І. Франка та Національного театру ім. Лесі Українки. Вона отримала славу одного з провідних хореографів України та здобула низку нагород міжнародних, всеукраїнських фестивалів та конкурсів, зокрема і театральну премію «Київська пектораль».

  Та й сьогодні вистави, балетмейстером яких є Алла Рубіна, можна побачити на сценах українських театрів. Вона нестримна – працює, викладає, багато читає та цікавиться мистецтвом.

  «Нові стилі мені дуже подобаються своєю експресією, новими можливостями людського тіла, акробатикою. Є стилі, що проходять випробування часом. До прикладу, іспанське фламенко — танець із глибини віків, ментальний. Серед близьких мені стилів — це брейк, джаз», — розповіла Алла Рубіна.

  ІРИНА ДЕРЮГІНА

  У цьому огляді ми не могли не згадати легендарну тренерку з художньої гімнастики Ірину Дерюгіну, якій наступного року виповниться 60 років. Вона була абсолютною чемпіонкою світу в 1977 і 1979 роках, а сьогодні виховує нове покоління гімнасток у своїй школі.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework