Цифра 13 для Новограда-Волинського: містика в іменах та адресах

  У 13 числа і так не дуже добра репутація в народі, а коли ця дата припадає на п’ятий день тижня, з людьми кояться дивні речі. Хтось підвертає ногу, у когось все валиться з рук, ще хтось втрачає роботу. Це випадковості, чи ми шукаємо виправдання своїй недбалості?

  Адам і Єва спробували те саме яблуко в п’ятницю, 13. Каїн убив Авеля в цей самий день. Тайна вечеря налічувала 13 учасників, тринадцятим був Іуда.

  Українці мають чудову приказку: не чіпай лихо, поки воно тихо. Але що робити тим, хто має безпосереднє відношення до цієї цифри?

Виявилось, що далеко не усі вулиці мають порядковий номер будинку 13, а лише наступні: Мінська, Водопровідна, Звягельська, Плетенка, Штепіна, Ціолковського, Зарічна, Ярослава Мудрого, Рокосовського, Соборності, Богуна, Герцена, Дружби, Купріна, Макаренка, Некрасова, Драгоманова, Хмельницького, Данила Галицького, Вокзальна, Гагаріна, Чехова, Горького, Поліська, Івана Мамайчука. І якщо у вас ще й квартира №13, то доля точно хоче щось вам сказати.

  Збіг чи жарт долі, але ритуальна служба “Скорбота” розташована саме під порядковим номером 13, що по вулиці Вокзальна.

А чи звертали “лесезнавці” увагу на те, що центральний пам’ятник поетесі, що народилася в Звягелі, встановлений саме на площі Лесі Українки, 13?

  Чи впливає на статки карма 13-го числа? Краще про це запитати у відділі доходів міської ради, який розташований в Будинку рад саме в кабінеті під номером 13. Дуже цікаво, що головний спеціаліст відділу доходів Катерина Михальчук народилася 13 грудня.

  Сильні духом та кармічно захищені діти зростають – в ДНЗ №13. А по вулиці Мякішева, 13 та Соборності, 13 розташовані відповідно два ОСББ “Случ” та “Згода”, тому, якщо там щось не працює, чи відклеїлось – завжди можна спихнути на чортову дюжину.

Багато хто з новоград-волинців насправді панічно боїться нашої лікарні. І це запросто можна пояснити, адже міськрайТМО розташоване по вул. Наталії Оржевської, 13.

  На жарт долі можна списати випадковість: відділ виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків розташований саме по вулиці Соборності, 13.

  Міська організація ветеранів – сама незабобонна організація міста, тому що абсолютно спокійно відноситься до №13 будинку по вул. Соборності.

  Багато жителів міста полюбляють пити каву в ТЦ “Економікс”, кажучи, що їх притягує чудова атмосфера будівлі. Ще б пак, бо це саме 13 будинок вулиці Шевченка.

  А як щодо дня народження в цей день? До речі, 13 вересня вітали начальника казначейської служби Вікторію Бірюченко. Також в день чортової дюжини серед відомих звягельчан народилися:

   - інженер з утримання кладовищ міста (13 липня) Павло Рутанський;

  -  головний спеціаліст з питань контролю (13 березня) Олена Войцехівська;

  - головний спеціаліст відділу комп’ютерного забезпечення міської ради (13 лютого) Микола Білявський;

  - головний спеціаліст відділу доходів міської ради (13 грудня) Катерина Михальчук;

  - директор дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки (13 серпня) Микола Кащук;

  - президент ГО “Житомирська федерація армреслінгу” (13 червня) Геннадій Данюк;

  - директор централізованої бібліотечної системи (13 липня) Людмила Онищук;

  - начальник районної державної ветеринарної лікарні (13 квітня) Василь Павлюк;

  - директор газети “Час Плюс” (13 серпня) Лариса Гембарська;

  - виконуючий обов’язки голови суду (13 березня) Микола Сусловець.

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 09/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework