«Хочу жити інакше»: як медсестра переїхала у Новоград та стала тренером з танців на пілоні

  Колишня медсестра Марія Ємченко в один із життєвих моментів відчула, що прийшов час змін. Єдина фраза, яка не полишала її в спокої: «Я хочу жити інакше». З часом бажання переросло в дію. Нині наша співрозмовниця помічник тренера із фітнесу, яка весь свій час приділяє навчанню та розвитку у цій галузі. 

 

  Pole Dance Марія займається протягом двох років. Почала читати в інтернеті про різні його види, найбільше сподобався пілон. Все швидко закрутилося, і врешті – жінка звільнилася з роботи, щоб повністю присвятити себе спорту, пише novograd.city.

  А до цього, закінчивши Львівський медичний коледж, Марія працювала медичною сестрою. Закохалася і переїхала у Новоград. Потім було болісне розлучення, стрес і зайва вага, яка з'явилася на фоні цих подій. Жінка почала шукати вихід із ситуації. І знайшла. Спочатку pole dance, потім – фітнес.

  Всупереч критиці рідних через стереотипне ставлення до цього виду спорту дівчина дівчина продовжила займатися. Складність спорту і великі фізичні навантаження теж її не зупинили. І тепер, дивлячись на фото Марії «до» та «після», можна сказати: ніколи не пізно і все можливо. Головне – не боятися.

  Марія каже, що знання з медичної сфери допомагають їй під час тренувань. Адже вона добре знає фізіологію людини: які м’язи мають отримати те чи інше навантаження, як правильно їх розвивати і тренувати.

  – Чим корисний саме pole dance?

  – Щоб підтримувати фізичну форму і лишатися бадьорою і стрункою, слід регулярно виділяти час для фізичних навантажень. Однак не для всіх спортивний зал з тренажерами або аеробіка з однаковою програмою припадуть до душі. Одна з альтернатив – pole dance. А ще, заняття на пілоні здатні підвищити самооцінку та позбавити деяких комплексів.

  – Чи допомагає pole dance скинути вагу?

  – За одне заняття можна втратити до 900 ккал. Відвідуючи 3 рази на тиждень заняття з pole dance та дотримуючись спеціальної дієти, за 3-6 місяців можна отримати бажаний результат – струнку фігуру та хорошу розтяжку. Завдяки відмінно програмованій системі занять ви тренуєте всі групи м’язів. Це свого роду силове навантаження. Особливо важливу роль відіграють м’язи живота, сідниць, внутрішньої сторони стегон і рук.

  – Чи можна самостійно займатися цим видом спорту?

  – Попри численні плюси занять на пілоні, освоювати його самостійно (особливо, якщо відсутня спортивна підготовка) не рекомендується через відносно високу травматичність цього пристрою.

  – Pole Dance – це стриптиз?

  – Pole Dance – різновид спортивного танцю, побудований на використанні пілона. На жаль, шест у більшості випадків пов’язують зі стриптизом. У той час як пілон – це головний атрибут саме однієї з категорій спортивного танцю. Існує думка, що pole dance і стриптиз – це одне і теж. Однак вона хибна. Нині заняття на пілоні визнані одним із різновидів фітнесу. Цей вид спорту поєднує в собі комбінацію елементів хореографії та акробатики. За уявною легкістю кожного руху ховається величезна сила, координація і спритність.

  – Які є види pole dance?

  – Існує кілька напрямків pole dance, в кожному з яких головним атрибутом є пілон. Це не просто жердина, біля якої, на думку багатьох, крутиться дівчина. Це більше опора, що дозволяє виконувати грандіозні трюки. Цей вид спорту став настільки популярним, що почали проводити величезну кількість змагань. Щоб стати професіоналом, необхідно пройти спеціальну силову підготовку. І немає ніякої різниці чи ви чоловік, чи жінка. Якщо бажаєте освоїти пілон і при цьому виконувати різні трюки в спеціальному сценічному костюмі, віддайте перевагу pole art. Окрім вертикальної опори, тут дозволяється використовувати всілякі предмети: стіл, стілець тощо. Величезна кількість присутніх акробатичних елементів робить танець неймовірно захопливим.

  Якщо ж ви боїтеся виконувати складні трюки, варто звернути увагу на exotik pole dance. Більшість елементів танцю побудовані на пластиці та хореографії. А тим, хто бажає натренувати свою силу і витривалість, варто зайнятися pole sport. Тут практично всі вправи побудовані на виконання приголомшливих трюків і різних за своєю складністю елементів. У цьому вигляді фітнесу, на відміну від усіх інших, м'язи і тіло людини піддаються найбільшим навантаженням.

n 1511177 1

Джерело: novograd.city

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework