У проваллі в Новограді-Волинському знайшли німецьку флягу 1941 року

  Таку новину повідомив директор КП «Шляхрембуд» — підприємства, яке займалося ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, що мала місце 1 листопада.

  Нагадаємо, того дня ділянка тротуару по вулиці Соборності (біля входу до скверу Слави) зникла під землею. Утворилося провалля глибиною біля трьох метрів, в якому стояла вода невідомого походження, пише "Звягель".

  Комунальники оперативно відреагували: через декілька годин провалля засипали, попередньо взявши проби води, щоб встановити її джерело.

  А через декілька днів до редакції «Звягеля» звернувся директор «Шляхрембуду» Юрій Юсипець і продемонстрував цікаву знахідку — німецьку флягу 1941 року, яку виявили, коли засипали яму. Прикметно, що фляга не порожня. Якщо її потрусити, то всередині чути плюскіт деякої кількості рідини. Якої саме — нехай це залишається таємницею, — Юрій Григорович вирішив не відкривати ємкість.

  «Вона мені не належить. Вона є частиною історії міста Новограда-Волинського. Тому хочу почути думки громади, куди краще віддати знахідку на зберігання», — розповів Юрій Юсипець.

  Додамо, що фляга виконана в дерев’яному корпусі, під яким, вочевидь, алюміній. На це натякає напис (якщо правильно розгледіли літери, адже фляга, самі розумієте, не нова): «Ritter. Aluminium». Нижче — літери «DR.G.M.». Ще нижче — цифра 41, взята в коло. На корку вибито напис: «ЕSВ40».

  Можливо, ця знахідка дозволить заповнити окремі пробіли в історії міста. Це вже справа дослідників і краєзнавців.

  Що стосується самого провалля, то воно вмістило чотири «КамАЗи» землі. Причому просідав грунт тут неодноразово. Про що свідчили шари асфальту й щебеню під поверхнею. Як повідомив «Звягелю» начальник відділу з питань цивільного захисту населення міської ради Микола Ігнатюк, станом на 14 листопада інформації про аналіз проби води з провалля ще немає.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework