Учитель гумору: справжня Марина Поплавська

  Актриса «Дизель Шоу», відома житомирянка  Марина Поплавська дала уроки життєлюбства, вміння сприймати себе такою, як є, і поєднувати дві різні професії.

  Ми знаємо її лише за комедійними ролями – яскравими, характерними – вимогливої єврейської мами, галасливої дружини, провінційної продавчині. І мало хто здогадується, яка Марина поза сценою. Якось один відомий квнщик і чудовий актор сказав їй: «Змирися з тим, що в тобі будуть бачити лише клоунесу. Така твоя карма. І це чудово, повір. Сталість – ознака смаку». Марина справді дотепна, життєлюбна, ззовні непробивна, але водночас чуйна, вразлива до прискіпливої уваги доморощених критиканів, закидів щодо зовнішності. Під час інтерв’ю навіть трошки уповільнювала мову, бо непросто про таке розповідати. Ще вона дуже інтелігентна – говорить розважливо, спокійно попри сценічний темперамент. І, що взагалі маловідомо, Марина Поплавська – викладає українську мову та літературу в звичайній школі. Вона не лише талановита акторка, ще й талановитий учитель, двічі зі званням переможець та лауреат конкурсу «Учитель року», - розповідає ukrainky.com.

ХОТІЛА ВСТУПАТИ ДО ТЕАТРАЛЬНОГО, АЛЕ ТАК СКЛАЛИСЯ ОБСТАВИНИ – НЕ МАЛА МОЖЛИВОСТІ ЗАЛИШИТИ МІСТО І СВОЇХ  БАТЬКІВ

  Як у школі ставляться до вашої кар’єри актриси?
  З розумінням і підтримкою. Адже це моє захоплення не одного дня, відоме іще з часів КВН. Школа у нас звичайна, загальноосвітня, але тут працюють дуже творчі талановиті люди, закохані у свою професію, які щоденно титанічно працюють заради майбутнього нашої держави і яких я особисто дуже ціную і поважаю.

  Чому вас навчають ваші учні?
  Вони надзвичайно енергійні, надихають і стимулюють, підказують нові теми і образи. Загалом я суворий учитель. Улюбленців, як таких, у мене нема. Є діти, які більше за інших тягнуться до знань, і вони – мої перші помічники.

  Ви викладаєте мову та літературу. Хто з наших письменників вам подобається?
  Шевченко і Довженко -- завжди в тренді, сучасні, розповідаю про їхню творчість із особливим пафосом. Їхні твори не втрачають актуальності й нині. А із сучасних – Ліна Костенко. Ліна Василівна геніальна.

  Ваш природний артистизм допомагає в роботі вчителя?
  Кожен вчитель має бути трохи актором. З ним повинно бути цікаво. Він має бути сучасним і обізнаним у всіх сферах – такий собі універсал.

  Дивно, що ви навіть не намагалися вступити до театрального інституту, а одразу в педагогічний… 

  Я хотіла, але так склалися обставини – не мала можливості залишити місто і своїх батьків. А зараз із задоволенням пішла б на майстер-класи майстрів сцени: Тамари Яценко, наприклад, чи Олексія Вертинського.

  Ви особисто знайомі з ними?
  З пані Тамарою і паном Олексієм – так. Враження надзвичайні і приємні. Майстри сцени. Справжні і достойні народні артисти України.

  А які чоловіки вам подобаються?
  Добрі, толерантні. На клітинному рівні відчуваєш – моя то людина чи ні.

  У вас багато друзів-чоловіків?
  Багато, ми не часто бачимось, але постійно спілкуємося. Так само як і з подругами – знаю, що вони в мене є, можу звернутися будь-коли і дуже їх ціную.

ЗАВЖДИ БАЖАЮ ЛЮДЯМ ЗДОРОВ’Я І ГРОШЕЙ. КАЖУ ЦЕ АБСОЛЮТНО ЩИРО

  Ви працюєте в жіночому колективі, адже більшість учителів – жінки. А в «Дизель Шоу» вас оточують значною мірою чоловіки. Із власних спостережень за ними як вважаєте – чого не вистачає сучасним жінкам і чоловікам?
  Фінансів і взаєморозуміння. Як не дивно. Тому я завжди бажаю людям здоров’я і грошей. Кажу це абсолютно щиро.

  А у вас були часи, коли відчували нестачу фінансів?
Було таке. Як у всіх, напевно. Але мені завжди допомагали друзі, пропонували творчу роботу. Зараз теж треба постійно працювати – таке життя.

  Як відпочиваєте?
  Люблю тишу. Дивлюсь телевізор. Дуже подобається переглядати інтерв’ю з акторами, відомими особистостями, документальне кіно.

  Якби про вас знімали документальний фільм, що б ви хотіли донести про себе, своє життя?
  Про те, що складати судження про людину через її зовнішність - моветон. Це треба припиняти при корені. Всі ми люди, і ніхто не знає, що може трапитися з тобою і який вигляд ти матимеш через певний проміжок часу. Якщо не подобається актор чи ведучий, вмикай інший канал. Зараз телебачення пропонує стільки всього, що можна не дивитися, якщо не до вподоби.

  Що найнедолугіше про себе чули?

  Ой, різне було – і плітки, і фотофейки, і висмоктані з пальця брехливі історії. Я розумію, що таким страждають люди, які намагаються будь- що отримати популярність за рахунок іншого.

  Ви навчилися не реагувати?
  Це був довгий процес. У молодості як? Посміялися і живемо далі. А з роками вже якось більше зважаєш, переживаєш – ну як же так, як можна про мене таке говорити, писати. Звісно, зачепити відому людину – це можливість самому отримати свою «секунду слави», але…

  Скільки разів вас питали про вагу?
  Безліч. А скільки ще коментарів чула щодо своєї фігури… Завжди дивуюся, невже люди не розуміють, що це не етично. Кому потрібна моя повнота? Я ж не «прєлєстніца младая», а доросла жінка, популярна актриса і вчитель. До речі, найчастіше «відгуки» про мою фігуру на різних сайтах пишуть саме «тітки». Толерантні чоловіки і жінки, навпаки, зізнаються, що вони у захваті, як я підходжу до свого вбрання, макіяжу, як створюю образи.

Марина Поплавська

СВІЙ ПЕРСОНАЖ ТРЕБА ЗРОЗУМІТИ І ПОЛЮБИТИ, ТОДІ ВСЕ СКЛАДЕТЬСЯ

  Вони завжди такі колоритні й незабутні. Яка роль вам найближча?
  Єврейська мама.

  А який образ давався найскладніше?
  Такого, напевно, й не було. Свій персонаж треба зрозуміти і полюбити, тоді все складеться. Образи створює авторська група, а вже потім ми в нього вживаємося. Часу для цього достатньо – два тижні мінімум тривають репетиції.

  Жанр, у якому ви працюєте, дуже часто перетворює навіть серйозних актрис на клоунес, над якими глядач сміється. Не кожна жінка має сміливість вибрати такий шлях… 
Мене так і сприймають – клоунеса. Це-високе звання. Колись один мій друг по КВН сказав: «Змирись з тим, що в тобі будуть бачити лише клоунесу. Така твоя карма». Але, знаєте, почитавши мої інтерв’ю, познайомившись, поспілкувавшись, дізнавшись про мене не зі сцени, а з життя, люди змінюють думку і бачать глибше.

  Що вам дарує легкість, радість у житті?
Спілкування з нормальними адекватними людьми. Люблю бувати в компанії близьких, друзів з КВН, з «Дизель Шоу». Я отримую в ці моменти стільки цікавої інформації, тепла. Для мене це важливо.

  Хто ваша надійна підтримка?
  Моя сестра і племінниці.

  Чого собі побажаєте?
Опановувати акторську майстерність надалі, вдосконалювати позитивну реакцію на фейконегатив і, звичайно, питання здоров’я. Як і у всіх людей.

Джерело: ukrainky.com

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework