Дизайнер із Новограда-Волинського Тетяна Павлюк: "Моду можна поєднати з будь-якою фігурою"

  Колишня медична сестра, а зараз дизайнер одягу Тетяна Павлюк на власному досвіді показує: якщо в тебе є мрія, тебе ніщо не зупинить. І справа тут не в місті, грошах чи впливових зв’язках. Справа у сильному бажанні займатися тим чим хочеш. Адже кожен творить самого себе сам.

 

  Вона працює кутюр’є в новоград-волинському ательє "Фурор", але клієнтами Тетяни Юріївни є не лише модниці нашого міста – проїжджають із Житомира, Львова і навіть Німеччини та Англії, - пише novograd.city

  Ми дізналися, як їй вдалося кардинально змінити своє життя, чому навчилася у місцевої швачки, яка обшивала зірок естради, що модно в нинішньому сезоні та які кольори переважають в одязі.

  В медицині пропрацювала чотири роки. І зрозуміла: більше не можу

  – Тетяно Юріївно, чому саме медицина?

  – Батьки хотіли, щоб я пішла в медицину по їхнім стопам. Я ж слухняна донька, батьки кажуть я виконую. Не зважаючи, що однією ногою я вже була медиком, завжди себе бачила в ролі дизайнера чи швачки. В старших класах  ходила на олімпіади по швейному мистецтву. Вже тоді мріяла творити. Я мріяла, а батьки оцінювали реальність.

  Я все робила, аби бути гарним медичним працівником, як того хотіли рідні. Після школи вступила в медичне училище, все було ніби добре: гарно вчилася, старалася, одна четвірка мені завадила аби отримати червоний диплом. Після навчання працювала в інфекційному відділенні, з часом перевелася в травматологію, а ще пізніше перевелася на молочну кухню.

n 3011171 3

  – Тобто, ви забули про свою мрію?

  – Звичайно, ні (посміхається). Я почала брати замовлення і шити на дому. В медицині пропрацювала чотири роки. І зрозуміла, так більше не можу.

  – Ви шили на дому? А як можна шити одяг без освіти?

  – Я багато років навчалася приватним урокам у однієї місцевої швачки – Надія Олександрівна Куколєва. В свій час вона обшивала кремлівських зірок. Так сталося, чоловік військовий, за ним і переїхала в Новоград.

  Вона взяла мене в подмастерію, тому що їй сподобалися мої роботи та бажання шити. Надія Олександрівна дуже гарно шила. Її одяг не можна було відрізнити від купованої речі. Надія Куколєва відчувала стиль, обробку речі і шила одяг з душою. Багато років індивідуально вчилася в неї. Після смерті Надії Олександрівни почала сама шити вдома.

  – Що ж стало поштовхом того, що ви назавжди залишили медицину?

  – У нас містечко маленьке, інформація швидко розходиться. Переворотом стало те, що мене почали запрошувати на роботу, знаючи, що я не маю швейної освіти. В свій час кликали на швейну фабрику "Леся" працювати технологом, паралельно мені запропонували роботу дизайнера в маленькій приватній швейній фабриці "У Ключковських". Я погодилася і пропрацювала там чотири роки.

  Пізніше мені запропонували роботу в ательє "Фурор", яке на той час повністю занепадало. Ательє не опалювалося, тут було кілька швачок, які сиділи в холоді, заказів було мало. Люди були готові вкласти гроші, аби ательє запрацювало.

  – Ви задоволені своєю роботою?

  – Так, я отримую задоволення від своєї роботи. Це моя мрія, моє життя. Ательє як ви бачите працює, тут тепло, затишно і гарно. Наразі ми маємо багато клієнтів. Стосовно ж своєї роботи. Я не те, що створюю моделі, я швидше допомагаю підкреслити красу кожного клієнта. В нашому ательє наразі обслуговуються майже всі знатні жінки міста, а це говорить про певний рівень.

  – Як віднеслися ваші рідні до таких кардинальних професійних змін?

  – Я завжди шила одяг всім близьким, рідним, знайомим, тому ніхто не здивувався тому, що я кардинально поміняла профіль. Люди більше дивувалися чому я медик. Адже я шила завжди. І що важливо у мене це виходило досить непогано.

  На одних одягни целофановий пакет, а вони будуть виглядати як від кутюр

  – Тетяно Юріївно, що модно в нинішньому сезоні, які кольори переважають?

  – Кольори в цьому сезоні модні золоті, червоні, чорні, чорнило, насичений фіолет, ніжний абрикос та ніжно-рожевий. Речі балахонисті, закриті. Дизайнери проштовхують таку лінію унісекс, аби на жінці мінімум було видно тіла і її хотілося краще розгледіти споміж балахонистого одягу. Шиються об’ємні сукні, жакети, світера, рубашки, тобто всі речі, які начебто не виділяють фігуру, але манять її розгледіти.

  – Які тканини наразі в тренді?

  – Переважно натуральні – шерсть, в’язка, ангори, але дуже модно бархат, вілюр. Також прогнозують, що війде вельвет, просто до Новограду ще не дійшов. Основні тканини, які найпопулярніші – вілюр, шерсть та шовк.

  – А який одяг модно на разі носити в нашому місті?

  – Модні піджаки, довгі не приталені чоловічого крою, відкриті, на один ґудзик, Брюки кльошні або труби, хоча ще не відійшли з моди брюки французького покрою (короткі до кісточки). Сукні приталені, але все частіше замовляють балахонисті. Светри мають бути масивні, об’ємні, великі. Спідниці – це спідниця-олівець, та спідниці міді кльош. Щодо верхнього одягу, то це пальта в стилі чоловічого піджака та об’ємні в стилі летюча миша.

  – Тетяно Юріївно, стильні модні речі, вони зазвичай розраховані на худих представниць жіночої статі, а як же ж жінкам з пишними формами?

  – Моду завжди можна поєднати з будь-якою фігурою. Головне – бажання бути модним і почувати себе таким в модному одязі.

  Є два типи жінок, одні – закомплексовані і завжди проговорюють свій комплекс вголос що є звичайно помилкою (у мене немає талії, короткі ноги, живіт, бедра). Інші – завжди відчувають себе королевою. І живуть по принципу: "Я зайшла, а всі худишки під столом".(посміхається). Така жінка може носити будь-що. Вона себе почуває органічно в будь-якому одязі. І цю органіку відчувають оточуючі. Самооцінка грає неабияку роль.

  – Як часто швачка може давати рекомендації клієнту?

  – Перше – це тканину. Її швачка може рекомендувати, виходячи з фігури клієнта. Тканину зазвичай рекомендують, якщо є дефекти фігури, або клієнт звертається за порадою. А взагалі, справжня швачка може рекомендувати лише те, що підкреслить жіночу красу, навіть, якщо на перших порах клієнт цього не відчуває.

  – Як має одягатися жінка, яка хоче виділитися, але соромиться?

  – Є два типи жінок. На одних одягни целофановий пакет, а вони будуть виглядати як від кутюр, а є жінки, на яких одягни від кутюр, а вони будуть виглядати як в целофановому пакеті. Тому, має бути внутрішня харизма. Якщо жінці важко самій підкреслити свою зовнішню харизму, варто звернутися до спеціалістів. І що головне, не соромитися одягати те, що рекомендують професіонали.

  8 порад стосовно одягу від Тетяни Павлюк

  1. Відчуйте себе. Перед тим як відкрити шафу подумайте, що Вам необхідно буде робити на роботі. Як ви хочете, щоб вас наразі сприймали оточуючі.

  2. Подумайте про комфорт. Адже вам потрібно працювати, а не відволікатися на дискомфорт в одязі.

  3. Носіть одяг, який гарно на вас лягає та підкреслює всі ваші плюси.

  4. Виділяйтеся правильно. В потрібному місці в потрібному одязі.

  5. Не бійтеся мінятися і бути різною.

  6. Не одягайтесь відповідно до вашого віку. Одягатися варто як ви себе почуваєте, а не скільки вам років (звісно це все в міру).

  7. Знайдіть одяг, який буде працювати на вас. Одяг має вам допомагати почувати себе впевнено з самою собою.

  8. Спробуйте за допомогою дизайнера створити родзинку для свого стилю, який властивий лише вам. І тоді, повірте, всі двері будуть відкриті для вас.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework