У Житомирі пластуни принесли Вифлеємський вогонь миру у римо-католицькі храми

  Кожного року за місяць до Різдва скаути запалюють цей вогонь у Вифлеємі – місці народження Ісуса Христа. Згодом його транспортують до Австрії, з якої починається своєрідна естафета – на кордонах країн скаути поширюють вогонь по всій Європі. В Україні передачею Вифлеємського вогню займаються представники скаутської організації "Пласт".

  24 та 25 грудня житомирські пластуни передали вогонь у римо-католицькі храми міста, каже референт зв'язків з громадськістю житомирського "Пласту" Леонід Мацієвський:

  "Цей вогонь ми отримали тиждень тому, надійно його зберігали. І ось вже напередодні та в день католицького Різдва ми передали його до римо-католицьких храмів міста. У подальшому будемо поширювати його і в православні храми, але це вже напередодні Різдва християн Східного обряду. Передамо його також владі і усім житомирянам, які захочуть долучитися до цієї передріздвяної традиції. Особливість цього вогню полягає в тому, що він горить не просто, наприклад, в Україні, але і по всій Європі. Він горить на столах під час Святої вечері як у православних, так і в католиків, так і в протестантів. Усі ми таким чином об'єднуємось навколо ідеї миру та Різдва Христового".

  Вифлеємський вогонь миру пластуни привозять до Житомира вже восьмий рік поспіль. Традиційно пластуни передають вогонь у населені пункти, де є осередки їх організації. Згодом, на місцях, його поширюють до церков різних конфесій, сиротинців, лікарень та дарують усім бажаючим.

Джерело: 103fm.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework