Краса і велич Житомирщини — на поштових марках

  Укрпошта представила новий поштовий блок «Краса і велич України. Житомирська область» — марку і конверт. Із цією маркою невдовзі будуть ходити листи по всьому світу і репрезентувати унікальні пам’ятки нашого краю.

  У приміщенні відділення зв’язку «Житомир­14» було встановлено локацію із новою філателістичною продукцією.

  — Художня рада, яка працює при Укрпошті, визнала 15­ий блок, що присвячений Житомирщині, надзвичайно вдалим, — стверджує директор обласної дирекції ПАТ «Укрпошта» Олександр Нечипорук. — Ми перед цим десятки фотографій перебрали, відібрали найкращі й направили на розгляд незалежної комісії. Сьогодні бачимо результат: всі приємно вражені спільною роботою, — резюмує Олександр Сергійович.

  Слід зазначити, що випуск серії марок «Краса і велич України» Укрпошта започаткувала в 2013 році, а на сьогодні випущено 15 блоків та марок цієї серії.

  Філателістичні витвори мистецтва представляють собою поштові блоки та художні поштові марки, на яких проілюстровані особливості областей України. У кожному випуску чітко прослідковується кожен регіон нашої країни, що славиться визначними архітектурними пам’ятками, археологічними знахідками, панорамами міст, природою, традиціями, відомими підприємствами.

  Так, з 19 грудня 2017 року введено в обіг та вважається дійсною до оплати послуг поштового зв’язку в усіх відділеннях поштового зв’язку поштова марка «Берил «Апостоли Петро і Павло». Надзвичайної краси оливково­зелений прозорий іменний мінерал — унікальний паралельний зросток двох кристалів берилу, покритий фігурами природного травлення. Таку назву отримав тому, що був видобутий саме в день православного свята апостолів Петра і Павла (12 липня) у 1992 році.

  У поштовому блоці серії «Краса і велич. Житомирська область» також представлено:

  • костел Святої Варвари у місті Бердичеві — парафіяльний католицький (Києво­Житомирська дієцезія) храм, заснований у середині ХVІІІ століття; визначна архітектурна та історична пам’ятка міста, області, всієї держави;

  • унікальну пам’ятку природи «Голова Чацького», що утворилася через вивітрювання гірських порід граніту. Кажуть, що вона з’явилась набагато тисячоліть раніше, ніж саме місто. До­

    вкола неї — безліч легенд та повір’їв;

  • «Замок-­музей Радомисль» — архітектурна та історико­культурна перлина Поліського краю;

  • лялька-­мотанка висотою понад три метри, яку уже внесли до Книги рекордів України як найвищу.

  Було проведено спецпогашення за участю заступника голови Житомирської облдержадміністрації Ярослава Лагути, директора Житомирської дирекції ПАТ «Укрпошта» Олександра Нечипорука, настоятеля Свято­-Михайлівського кафедрального собору отця Богдана. А вихованці Духовної недільної школи представили гостям цікаве театралізоване дійство.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework