Студентка одного з ВНЗ Житомира робить цікаві вироби з солоного тіста. ФОТО

  Усміхнена Людмила Манзюк робить вироби з соленого тіста, які дарує своїм рідним та близьким. Надихає її, творчість Київської художниці Євгенії Гапчинської, вона відтворює її картинки у своїх виробах з тіста. Людмила поділилася секретами та методикою їх створення. Та дала кілька настанов початківцям.

  - Людмила, розкажи як почала займатися виробами з солоного тіста?

  - Почала займатись виробами ще в дитинстві, років у 8, тоді батьки купили мені книжку і ми разом пробували робити мої перші вироби. Мама тісто місила, а ми з татом сідали ліпити, після того часу я закинула цю справу. Навчалась у школі й зовсім не мала часу на своє захоплення. Зараз мені 19 років, я студентка, у вільний час берусь за давно забуте заняття. Пам’ятаю? як батьки підтримували мене в дитинстві, разом сиділи розфарбовували вироби, після такого захоплення, всі були в муці та фарбах, було дуже весело.

вироби з тіста

  - Що надихає на створення фігурок?

  - Надихають мене картини художниці Євгенії Гапчинської, мені дуже подобається її творчість. Такі смішні дитячі картинки змушують мене творити, щось подібне. Картини зображаю. максимально точно, а тоді доповнюю своїми фрагментами. Також подобається ліпити близьких мені людей і дарувати їм ці творіння.

  - Що б ти порадила початківцям?

  - Для тих, хто тільки починає цю справу, бажаю Вам перш за все, величезного терпіння та наполегливості, не все виходить відразу. Найголовніше це освоїти техніку ліплення з солоного тіста й у вас все вийде.

вироби з тіста

  - Як до твого захоплення поставились твої рідні?

  - Мої рідні підтримують мене попри те, що називають це захоплення «дитячим». Їм подобаються мої фігурки. Особливо відчувається підтримка з боку моєї другої половинки, адже я постійно чую «Не зупиняйся твори, мені подобаються твої роботи».

  Я згадувала про картинки Євгенії Гапчинської, так це мій хлопець на дарував їх стільки, що моя кімната схожа на цілу галерею, а в знак вдячності я дарую йому фігурки, так, що його кімната теж як галерея.

n 0901181 1

  - Скільки часу займає робота над однією фігуркою?

  - Робота з захопленням триває приблизно 2 години часу. Поки замісиш тісто, зліпиш картинку, фігурку дивлячись, що будеш ліпити. Якщо, це картина великих розмірів та ще й з багатьма різноманітними деталями то це дійсно займає чимало часу, адже потрібно вирізати деталі наклеїти, це клопітка робота, але скажу, що це того варте. Результат виправдає ваші очікування.

  Це тільки ваша робота, не враховуючи час сушки. Час висихання у кращому випадку займе 3-4 дні, якщо ваша фігурка об’ємна то тиждень потрібно зачекати, і ви матимете результат. Висихання можна прискорити за допомогою духовки, але це може призвести до того що фігурка трісне, то краще просто почекати, коли вона висохне при кімнатній температурі, тоді вона буде якісніша.

n 0901181 2

  - Скільки коштів витрачаєш на покупку матеріалів?

  - Загалом не дешеве захоплення, але доступне кожному.

  Це враховуючи багаторазову ліпнину з цих матеріалів. Один раз скупився в магазині й маєш багато виробів, також можна використовувати замість лаку для волосся, лак для нігтів, щоб ваша ліпнина не лише блистіла, але й довго зберігалася.

n 0901181 4

  - Що подобається в процесі створення нових виробів?

  - Подобається розфарбовувати мій виріб, змішувати різні кольори, придумувати цікаві дизайни, а в кінці коли фарба підсохла, я покриваю все лаком. Люблю тримати фігурку, хвалитись нею перед рідними, слухати критику, чи навпаки позитивні відгуки. Подобається дарувати власноручно зроблений виріб, бачити щасливі обличчя близьких мені людей, дивитись, як їх розміщують на стінах і милуються ними. Насправді дуже приємно коли твої роботи цінують, підтримують, з’являється настрій творити.

Лідія Жуковець

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 09/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework