ТОП-10 місць для катання на лижах в Україні, які можуть зацікавити житомирян

  Багато з тих, хто любить активний відпочинок в зимовий час, точно не уявляють свого дозвілля без катання на лижах. Пропонуємо переглянути інформацію про найпопулярніші місця в Україні, де можна чудово, весело, а головне - з користю для здоров’я провести час.

   Певна річ, що епіцентром зимового відпочинку і одним із найкращих місць для лиж є Карпати. Якщо ви бажаєте відірватися на повну - вам саме сюди, - розповідає  ztgo.com.ua

  Буковель

  Це найвідоміший та найбільший гірськолижний курорт України, знаний також далеко за межами нашої країни. У 2012 році визнаний найбільшим курортом світу, що швидко зростає та активно розвивається. Буковель являє собою велике туристичне містечко, у якому відвідувачі у будь-яку пору року можуть знайти масу можливостей для активного відпочинку.

  Що стосується власне до зимового відпочинку, Буковель налічує 63 гірськолижні траси усіх рівнів складності, сумарна довжина яких складає понад 60 км. Траси повністю обладнані сніговими гарматами, тож навіть якщо сніг за вікном не радує око - це не привід сумувати: в Буковелі сніг буде. Лижний сезон, завдяки гарматам, триває з грудня по квітень. В Буковелі комфортно відчуватимуть себе як новачки, так і майстри спорту: кожен може знайти для себе дорогу відповідного рівня складнощів або найняти інструктора. Діє в Буковелі Bukovelskischoll, яка за 4 дні гарантує впевнене катання на гірських лижах або сноубордах.

  Проживання забезпечується в сімох комфортабельних готельних комплексах, а також окремих персональних 4- та 5-зіркових віллах з власним ski-out.

  Як дістатися: курорт знаходиться біля с. Поляниця Яремчанської міськради, в 30 км від м. Яремче, і 10 км - від с. Татарів. З Івано-Франківська до Буковеля ходять регулярні автобуси.

  Драгобрат

  Якщо Буковель є найбільшим гірськолижним курортом, то Драгобрат - найвисокогірнішим і, на думку багатьох, найкрасивішим. Розташований на висоті 1400 м, на межі лісової смуги, курорт має тривале і стійке природне снігове покриття, і кататися тут можна найдовше в Карпатах - вже з листопада і аж по травень. Згідно зі статистикою, за останні 30 років відсутність снігу тут не спостерігалася. Тож кращого місця для катання на лижах не знайти.

  Драгобрат є ідеальним місцем для любителів відчуття свободи - певна віддаленість від населених пунктів, важкодоступність і, відповідно, значно менша кількість відвідувачів дають можливість на повну насолодитися красою гір.

  На Драгобраті знайдеться місце як для початківців, так і екстремалів - 8 трас різного рівня складності забезпечують це. Головні підйомники розташовані на схилах гори Стіг. Крім того, Драгобрат - рай для любителів фрірайду та сноубордингу! Також тут діє лижна школа, де навчають азам катання.

  Любителів фрірайду на сноукайті доправляють на верхів'я гір Жандарми та Стіг, звідки не лише можна екстремально спуститися вниз, а і вдосталь намилуватися карпатським краєвидом, в тому числі Говерлою, що видніється вдалині.

  Як дістатись: в кілометрах 18-ти від бази лежить с. Ясіня, куди можна доїхати автобусами з Івано-Франківська та Чернівців. З Ясіні до бази можна дістатися лише транспортом підвищеної прохідності, на позашляховиках 4х4, з кліренсом мінімум 20 см. Дорога може значно ускладнюватися через погані погодні умови. Якщо ваш транспорт не відповідає цим вимогам, слід лишити авто на стоянці в Ясіні і скористатися послугами місцевих перевізників.

  Славське

  Один із найпопулярніших і велелюдних гірських курортів Карпат, що замикає трійку найкращих. Кожного року його відвідує понад 100 000 чоловік. Популярності курорту сприяє близькість до Львова - лише 135 км. На відміну від популярного Буковеля, курортний бізнес в якому був започаткований лише в 2000 році, гірськолижний туризм у Славському має дуже давню історію, що своїм корінням сягає першої половини XIX століття.

  Найвідоміший лижний комплекс у Славському розташований на горі Тростян, що користується визнанням у лижників. Гора має 11 трас різних рівнів складності, загальною довжиною 22 км, має сім бугельних підйомників і одну канатно-крісельну дорогу.

  Перевагою Славського є близькість до відомих історичних та природничих пам'яток, серед них печера Довбуша та фортеця Тустань.

  Як дістатися: потягами - Славське має залізничну станцію.

  Пилипець

  Одне з найулюбленіших в Україні місць для любителів фрірайду. Сніг у Пилипці тримається із грудня по квітень. Сумарна довжина трас на горі Гимба - більше 20 км, найдовша траса становить 6 км. Тут знаходиться найдовший швидкісний бугельний підйомник в Українських Карпатах, завдовжки 1,5 км. Траси курорту задовольняють як професіоналів, так і аматорів. Любителів фрірайду батраками завозять на верхів'я гори Гимба. Родзинкою курорту, окрім лиж, є легендарний водоспад Шипіт, що не замерзає навіть взимку.

  Як дістатися: потягом до ст. Воловець, звідки автобусом або таксі до с. Пилипець.

  Мигово

  Буковинський гірськолижний комплекс розташований неподалік урочища Солонець, відомого родовищами мінеральних вод. Мальовниче розташування у гірській долині поєднується з близькістю до Чернівців - усього 60 км від обласного центру.

  На схилах гори Мала Кічера розташовані 2 спуски, довжиною 1100 і 1300 м, що обслуговуються двома бугельними підйомниками довжиною 1000 та 600 м. Оплата здійснюється за принципом «електронного гаманця», що в поєднанні з чотирма турнікетами системи SKI PASS забезпечує практично відсутність черг.

  Снігові гармати забезпечують безперервне снігове покриття з грудня до кінця березня. Перевагою комплексу є компактність розташування готелів, трас і об'єктів харчування.

  Як дістатися: від Чернівців - на маршрутних таксі, що відходять від центрального автовокзалу.

  Ізки

  Курорт, що буде добрим для початківців - має 5 трас, які класифікуються як «сині» і «зелені», тобто середньої і легкої складності. Має два підйомники - крісельний та бугельний.

  Комплекс позиціонує себе як «еко» - тут пропонують органічні продукти власного виробництва, різноманітні лікувальні процедури, йогу, тощо - все що дозволить приємно розслабитись після лижного відпочинку.

  Як дістатися: потягом до ст. Воловець, далі трансфером комплексу Ізки або власною машиною.

  Протасів Яр

  Карпати Карпатами, але не завжди є можливість втекти на декілька днів у гори. Однак не варто сумувати з цього приводу! Є місця, де можна провести дозвілля на лижах за межами Карпат.

  Найвідоміший, перший і ледь не єдиний гірськолижний київський комплекс. Ідеальне місце для активного відпочинку взимку. Оскільки сніг далеко не завжди радує киян, комплекс обладнаний сніговими гарматами.

  Протасів Яр має 4 траси різних рівнів складності для лижників та сноубордистів. Найкращий час для катання на лижах в Протасовому - ніч: траси освітлюються в темний період доби. Якраз у цей час тут найменше людей і найменша тиснява.

  Вишгора

  Інший варіант покататися на лижах - гірськолижний комплекс Вишгора у Вишгороді.

  Щоправда, як завдаток тут не приймаються ні паспорт громадянина, ні закордонний паспорт, лише водійські права або техпаспорт, або грошова застава. Слід враховувати це тим, хто не має авто і водійських прав.

  На відміну від Протасового, тут значно менший натовп у вихідні дні. Комплекс має три траси, в тому числі для сноубордистів. При бажанні можна поселитися в готелі при комплексі.

  Як дістатися: комплекс розташований у Вишгороді, за адресою вул. Ватутіна, 102, у 18 км від Києва. Їхати власним авто або маршрутним таксі №41 від м. «Героїв Дніпра» до Вишгорода, далі - 15 хвилин пішки.

  Водяники

  Людям, які не мають часу на карпатський відпочинок, може стати в пригоді гірськолижна база Водяники Звенигородського району Черкаської області. Розташований серед мальовничих наддніпрянських пагорбів курорт заснований у 2009-му році. Зараз на відвідувачів очікують три лижних траси сумарною протяжністю понад 2000 м, які оснащені сучасною канатною дорогою та бугельним підйомником. Сноуборд-парк має три лінії трамплінів, є трек для бігових лиж. Також комплекс надає послуги інструкторів.

  Проживання можливе у супутньому готельному комплексі, до послуг туристів також баня.

  Як дістатися: на авто до с. Водяники Звенигородського району Черкащини або автобусами з Черкас до Звенигородки, звідти - до с. Водяники.

  Альпійська долина

  Гірськолижний комплекс «Альпійська долина», що розташований у 15 км від міста Харкова. Комплекс має 2 траси протяжністю по 400 м, із різним перепадом висот. Підйом забезпечується двома паралельними підйомниками. Траса освітлюється, тож можливе індивідуальне нічне замовлення. Недоліком комплексу слід вважати малу кількість прокатного спорядження, тож, за можливістю, варто приїздити сюди зі своїм.

  Як дістатися: на авто з Харкова в бік с. Васищево, далі за вказівниками, або електричкою до пл. Боровська, далі знову за вказівниками.

Джерело: ztgo.com.ua

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 10/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework