Житомирян запрошують на різдвяно-новорічну зустріч

  13 січня 2018 р. об 11:00 в Домі української культури (вул. Велика Бердичівська, 61) відбудеться різдвяно-новорічна зустріч з пізнавально-розважальною програмою для дорослих та дітей.

 

  Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

  Організатори заходу: історичний факультет Житомирського державного  університету імені Івана Франка за підтримки Управління культури Житомирської міської ради та Дому української культури й ВМО «Молоді патріоти».

  У програмі заходу передбачено проведення свята Маланки й Василя (традиції та звичаї), майстер-класу з виготовлення різдвяно-новорічної символіки, тематичних ігор, вікторин, квестів.

  Звичаї та обряди відігравали і продовжують відігравати важливу роль в житті українського народу. Виняткову роль має цикл новорічно-різдвяних свят, які відзначалися особливо урочисто. Центральне місце тут займають Святвечір, Різдво Христове, Маланки, Старий новий рік, Василя, Водохреща.

  Мета різдвяно-новорічної зустрічі ознайомлення гостей із особливостями відповідних українських свят, з їхньою історією та значенням для сучасної культури України. Адже традиційні свята, які поєднали раціональний досвід наших предків, міфологічні, релігійні вірування є важливим елементом духовності, народної мудрості.

  Присутні на святі, разом із ознайомленням з історією різдвяно-новорічних свят, матимуть змогу особисто взяти участь у виготовленні різдвяної й новорічної символіки, у тематичних іграх, а також вікторинах і квестах.

Rizdvyano novorichna zustrich 2

Читайте також: У Житомирі відбудеться благодійна вистава «Крижане серце»

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework