Житомирський лікар вишиває неймовірні картини, які важко іноді відрізнити від фотографії

  Кожен, хто потрапляє в робочий кабінет житомирського лікаря Юрія Білоцького, обов’язково звертає увагу на витончені пейзажі на стіні. Спершу здається, що це — акварельна техніка. Але при уважному розгляданні «акварелі» виявляються з дивовижною майстерністю вишитими картинами. Та ще більш дивовижним є те, що автором цих вишивок є... сам господар кабінету!

  «Вишивка — це одне з моїх хобі, — щиро каже лікар. — Загалом у нас в родині нині всі вишивають: і я, і дружина, і донька. Але я зовсім не вважаю таке хобі суто жіночим. Колись я займався різьбленням по дереву та художнім випилюванням лобзиком. А років десять тому захопився вишиванням. Сталося все випадково. Дружина, яка ще з юних літ вишиває хрестиком, не закінчила одну зі своїх картин — не було коли. А я якось глянув на ту незавершену роботу і вирішив спробувати дошити. Хоча доти ніколи цього не робив».

  Взявши у дружини кілька уроків, Юрій Станіславович таки завершив її картину. А потім захотілось вишити щось своє. Отак і почалася його творчість. Спершу з’явилася одна вишита робота, за нею — друга, третя... «Сьогодні маю вже понад 25 картин, — каже майстер. — Чимало їх зображують звірів — левів, вовків, панд, коней. Є кілька міських пейзажів, також люблю вишивати замки. На кожну роботу в середньому витрачаю місяць-два. Працюю вдома, коли є вільний час».

  А вільного часу в лікаря Білоцького — небагато. Вже сім років він очолює відділення проктології в обласній клінічній лікарні імені В.Ф.Гербачевського. Щодня — по кілька складних операцій, перев’язки, обходи, наради, інші справи... І лише вдома, вже пізно увечері, лікар бере до рук голку та яскраві нитки — і створює за допомогою їх черговий прекрасний пейзаж. Чоловік опанував кілька технік вишивання хрестиком, а нитками завжди заповнює усю площу полотна. Завдяки цьому його картини набувають просто-таки «фотографічного» ефекту — і здалеку здаються акварелями або фотознімками.

  «Така творчість надзвичайно заворожує, — зізнається Юрій Станіславович. — І не лише відволікає від проблем та різних клопотів, а й ніби занурює мене у якийсь незвичайний світ». Вишиті хрестиком картини Юрія Білоцького вже мали змогу бачити його колеги — кілька років тому його роботи експонувалися в обласній медичній бібліотеці. Творчий доробок майстра поволі більшає — нині лікар створює нову картину. Стіжок за стіжком, на білому полотні проявляється та обростає гострими обрисами башт і шпилів романтичний казковий замок...

Сергій Бовкун

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework