×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі створять осередок Міжнародної асоціації франкознавців

7-8 листопада в Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулась VII Волинська Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція, присвячена 95-річчю від дня заснування університету.

Про це повідомляють у прес-центрі ЖДУ імені Івана Франка.

Відкрив науковий захід ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух. «Наукові конференції ставлять за мету не тільки обмінятися думками, а й започаткувати великі проекти, щоб вирішити серйозні, глобальні питання, які не під силу тій чи інші науковий школі. Сподіваюсь, що VII Волинська Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція теж буде мати позитивний результат роботи», – зауважив ректор.

До роботи пленарного засідання долучилися начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Олександр Пастовенський та заступник директора державного архіву Житомирської області Наталія Шинченко. Одним із найважливіших результатів пленарки стала підтримка пропозиції доктора історичних наук з Львівського національного університету імені Івана Франка Богдана Якимовича про створення у Житомирському університеті осередку Міжнародної асоціації франкознавців.

Протягом двох днів науковці з десяти міст України – Києва, Львова, Сум, Рівного, Умані, Чернівців, Ялти, Вінниці, Хмельницька та Житомира – працювали у п’яти секціях. Перша – «Соціально-економічні та суспільно-політичні аспекти історії України». Друга – «Актуальні питання всесвітньої історії». Третя – «Історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни». Четверта – «Житомир та Житомирщина в краєзнавчих дослідженнях». П’ята – «Проблеми етногенезу та державотворення. Видатні постаті України».

Зауважимо, що одним із найцікавіших моментів конференції була презентація історичних моделей часів Першої та Другої світових воєн: озброєння, військової форми та бойових позицій.

У рамках конференції працювала й  студентська секція. Студенти і магістранти з Бердичева, Вінниці, Житомира, Києва, Львова та Рівного ділилися напрацюваннями у сфері краєзнавчих досліджень, проблем історії України та всесвітньої історії.

Матеріали науковців та студентів, які взяли участь у VII Волинській Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції у ЖДУ імені Івана Франка, вийшли друком у двох збірниках.

n1011141433

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework