Від мамонта до Космосу: У Житомирі навчають, як змінити та осучаснити музеї

  У Житомирі пройшов триденний тренінг «Трансформація культурних інституцій», де представники музеїв Житомирщини спілкувалися на тему трансформації обласних установ культури.

  Відкрила тренінг 20 березня, засновник ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

  «Є така філософська аксіома про те, що досвід ми не можемо передати, ми його маємо набути. Всі ми тут саме для цього. Люди, які приїхали до нас, мають свій досвід та поділяться своїми результатами, яких досягнули. Це буде, так званим, тонусом, який дасть можливість нам міняти цю територію – наш Житомир. Наші музеї неймовірно цікаві, але потрібна нова енергія», – сказала Людмила Зубко.

  За словами в.о. начальника управління культури ОДА Тетяни Парфентієвої у перший день тренінгу учасники вчилися заповнювати електронні декларації та ознайомилися із змінами у законодавстві, а другий та третій день буде акцент саме на музейній справі.

  Дискусійна програма тренінгу  порушуватиме тему трансформації обласних установ культури та включатиме презентацію стратегії «Житомир – культурний центр». Тренінг базується на досвіді фахівців галузі та розглядає успішні приклади, реалізовані в Україні та за кордоном.

  «Ми запросили зіркових спікерів зі Львова, Харкова, Києва та Дніпра. Вони мають успішні кейси роботи у своїх громадах та відповідний міжнародний досвід. Вони розкажуть, як втілити зміни на теренах України та як це відбувалося за кордоном. Такі навчання плануємо зробити систематичними, аби підтримувати цю жагу до знань», – сказала Тетяна Парфентієва.

  Також вона додала, що під час тренінгу представлять стратегію «Житомир – культурний центр».

  «Це такий міні проект з робочою назвою «Від мамонта до Космосу», ми хочемо зробити фокус на обласному центрі – на Житомирі. Майже всі музеї знаходяться саме тут. Тому ми плануємо презентувати наші напрацювання саме тій спільноті, яка має втілювати це в життя» – сказала Тетяна Парфентієва.

  Довідково. У програмі тренінгу беруть участь представники Кмитівського музею образотворчого мистецтва ім. Буханчука, Житомирського краєзнавчого музею, Музею космонавтики ім. С.П. Корольова, Новоград-Волинського літературно-меморіального музею Лесі Українки, Житомирського обласного театру ляльок та студенти.

Джерело: oda.zt.gov.ua

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework