Валерій Харчишин: «Хотілося знову стати 20-річним, ще нічого не знати про втрати»

   15 міст відвідав відомий гурт «Друга Ріка» у всеукраїнському турне на підтримку свого сьомого студійного альбому «Піраміда». На гастролі вирушили 14 лютого, виступали до 24 березня.

 

   – Протягом останніх років втратив багатьох людей, – розповідає вокаліст гурту, відомий музикант з Житомирщини Валерій Харчишин, 43 роки. – Брата, близьких друзів. Це не лише смерть (молодший на 3 роки брат Ігор помер від раку. – Країна). Іноді люди ще присутні біля тебе фізично, а душею – вже ні. Тексти пісень з альбому "Піраміда" болісно переживались. Іноді хотілося прокричати, що набридло доросле життя. Хотілося знову стати 20-річним, ще нічого не знати про втрати. Ці переживання змушували писати музику

   Пісня "Секрет" відкриває альбом, хоча записували її останньою. Зрозумів, що в аранжуванні потрібні духові інструменти. Я за освітою – духовик. Але на запису грали інші. Духові – це така штука, що треба по 5–6 годин щодня займатися. Інакше втрачаєш навички. Запросили музикантів з Національного академічного оркестру народних інструментів. Вимучили їх. У наших піснях – прості партії, але монотонні. Такі складніше грати.

Автор: drugarika.com

823148 1 w 590

Учасники гурту ”Друга Ріка” (зліва направо): вокаліст Валерій Харчишин, ударник Олексій Дорошенко, гітарист Олександр Барановський, клавішник Сергій Гера.  Із 14 лютого до 24 березня колектив гастролює українськими містами

  "Монстр". Пісня задумувалася як історія про уявного друга, який з'являється в дитинстві. Потім людина росте, чудовиська трансформуються в теплі образи – наприклад, уявної любові. Ми все життя малюємо ідеали і закохуємося в них. Пісня легка, мажорна. Але зараз такий монстр з'явився в житті одного з моїх синів. І він далеко не позитивний.

  "Ангел". Пісня нагадує "Другу Ріку" 2000-х. Інструментальна частина звучить складно. Композиція про кохання, про відчуття, що тобі є куди повертатися. Про духовний зв'язок на відстані. Мабуть, у кожного були такі випадки: береш телефон, а тобі дзвонить близька людина, яку ти хотів набрати.

  Пісню "Брудний і милий" писали як присвяту Кузьмі. Приспів нагадує старого "Скрябіна". Коли його не стало, я пропонував нашому клавішнику Сергієві Гері (колишній музикант "Скрябіна". – Країна) пере­співати якісь їхні хіти. Не погодився, надто боляче.

  "Дощ хай вмиє нас" – остання пісня в альбомі. Про те, що життя складається з невдач, розчарувань, кохання, зради, грошей, смерті. Але маємо бути вдячними долі за будь-які уроки. Людина вчиться, коли страждає.

  Автор: Юлія Близнюк, Ася Прокаєва для видання Gazeta.ua

Фото на головній: ivona.bigmir.net

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework