K-pop культура в Новограді. Що це?

   K-pop (кей-поп, /keɪ pɔp/, абревіатура від англ. Korean pop) — музичний жанр, який охоплює безліч стилів поп-музики Південної Кореї, включаючи різні напрямки танцювальної музики, електропоп, хіп-хоп і сучасний ритм-енд-блюз.

  Згідно з автором американського музичного журналу "Rolling Stone", K-pop являє собою "суміш модної західної музики і високоенергетичного японського попа" і "полює за головами слухачів за допомогою повторюваних "чіплялок", іноді англійською мовою". K-pop "йде по лінії змішання стилів, поєднує і спів, і реп, і робить особливий наголос на виступи на сцені і потужні візуальні ефекти".

kd28031804 1

   К-pop — це не просто музика, K-pop перетворився на субкультуру, яка користується популярністю серед молодих людей у всьому світі.

   Армі, шавол, б’юті, квінс, примадонна, хотест, ері, мелоді, віп – одне слово скаже про вас усе. Звичайно, не всім, а лише тим, хто "в темі" k-pop.

  Хто такі к-попери? Це родина, яка включає мільярди прихильників корейської поп-музики. Ніде ви не знайдете такого духу веселощів та відкритості як на фестивалях, зустрічах або концертах к-поперів.

kd28031804 2

    Слово "шанувальник", як і "любитель" корейської поп-музики, не в повній мірі описує к-поперів. К-поп – це стан душі, це повітря, яким ми дихаємо. У наших жилах тече не кров, а музика: день починається і закінчується улюбленими піснями к-попу, переглядом кліпів та практикою нових кавер-денсів.

kd28031804 3

    До родини к-поперів я приєдналася вісім (!) років тому. Я – шавол (shawol), тобто фанат групи "SHINEE". У студенські роки разом із командою мала підготувати проект – розробити макет власного журналу про музику. Звісно, окрім іншого, писала статтю про к-поп групу, а саме про "SHINEE". Після того як більше дізналася про групу, прослухала їх пісні – розпочалося моє фанатство.

   Сьогодні я фанатка не лише "SHINEE" (хоча вони назавжди для мне будуть найкращою групою), а й інших к-поп груп та артистів - Park Hyo Shin, Big Bang, Block B, BoA, BTS, C.N. Blue, Davichi, F.T. Island, Infinite, KARA, Kim Jong Kook, Lee Min Ho, NU'EST, Rain, Sistar, Super Junior, VIXX, B.A.P. І це далеко не весь список.

kd28031804 4

   Хтось може сказати, що фанатіти від певної музики – дурниця. А чи знаєте ви, що 2001 року культурна технологія (що включає і к-поп) стала одним з шести напрямів (поряд з ІТ, біотехнологіями, нанотехнологіями, енергетикою та космічними технологіями), які офіційно підтримуються урядом Південної Кореї як найбільш перспективні технології майбутнього.

  Якщо ви к-попер, то апріорі любите Корею, цікавитеся її культурою та традиціями. І кухнею – кулінарія Кореї – це окрема тема. Чого лише варте внесення кімчі (це гостра корейська закуска з квашеної капусти, редьки) до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

kd28031804 5

   За роки захоплення к-попом я познайомилася з багатьма цікавими людьми, знайшла нових друзів, побувала на неймовірних фестивалях та запальних концертах. Разом з іншим членами фандому та родини к-поперів щодня ми  творимо нові спогади. Ми вчимося бути толерантними, (а як же інакше, коли зустрічаються стільки фандомів), відкритими та комунікабельними, (особливо коли доводиться їхати на концерт у незнайоме місто), терплячими (в очікуванні камбеків) та сміливими (виступаючи на сцені з каверами пісень/танців).

   На завершення трішки жартівлива (але, як кажуть, у кожному жарті…) інструкція виживання для тих, у кого друзі "подалися" в к-попери.

  Пункт 1. Вивчіть назву фендому і ніколи, повторюю НІКОЛИ, не плутайте його з іншими.

  Пункт 2. Не згадуйте в розмовах назву групи, якщо не хочете почути тригодинну лекцію на тему останньої пісні/альбому/зачіски/обіду мемберів.

  Пункт 3 – найважливіший. Запам’ятайте  ім’я біаса (біас/байас – мембер, що подобається найбільше в певній к-поп групі), а ще краще всіх мемберів. І знову таки – не переплутайте їх.

  Пункт 4. Будьте в будь-який момент готові розробити план із викрадення улюбленого біаса.

  Пункт 5. Носіть із собою носовички на випадок виходу пісні/альбому/DVD групи або кліпу/фільму біаса. Інакше потонете в сльозах радості.

  Пункт 6. Якщо ви провинилися і хочете попросити вибачення, то подаруйте що-небудь з атрибутикою фендому, якщо дуже провинилися – автограф біаса. Якщо хочете, щоб вам простили всі "зальоти", навіть майбутні – сміливо даруйте квиток до Сеулу. Примітка: будьте обережні, бо подарунок можуть відірвати з рукою.

  Описати к-поп у кількох словах просто неможливо, цю музику потрібно відчувати та жити нею.

Тамара Яроменко, Novograd.city

 

Последнее изменение Суббота, 31/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework