Як Житомир «оживає» після зимових холодів. ФОТОРЕПОРТАЖ

   Нарешті в місто завітала справжня весна і погода почала радувати нас теплими, сонячними днями. От і вчора, 3 квітня, температура упродовж доби коливалася від 0 до +13° С. До речі, упродовж останніх 130 років максимальна тепмература цього дня становила 24, 3 °С, а мінімальна — ‒6,3° С.

   Все навколо оживляється, всі радіють приходу справжньої, а не календарної холодної весни, яка була донедавна. Правда ж, в таку гарну, сонячну погоду зовсім не хочеться сидіти вдома, чи в офісі. От і я не гаяла часу і вирішила прогулятися з користю для себе: подихати свіжим повітрям, помилуватися краєвидами парку культури та відпочинку ім. Юрія Гагаріна. Час, проведений в парку, точно не завадить і роботі, адже ж я не просто вирішила пройтися по Старому Бульвару, але й зробити весняні світлини в перші дні квітня. Отож, пропоную разом здійснити цю прогулянку, поглянувши, які ж кадри опинилися в об'єктиві мого фотоапарату. Подивіться і собі гайда на прогулянку. Якщо вірити прогнозам синоптиків, то останні декілька днів будуть теплими та сонячними, а вже з середини наступного тижня будуть трохи холодніші дні. Отож, проводьте ці вихідні та й взагалі своє дозвілля  яскраво, весело, з користю!

  А світлини я ще вирішила доповнити цікавою, пізнавальною інформацією.   

kd04041810 1

  Не всі знають, що  минулого року в Житомирі замінено 7067 ліхтарів зовнішнього освітлення на LED, в місті ще й відновлено зовнішнє освітлення території в 4-х загальноосвітніх навчальних закладах та 7 дошкільних навчальних закладах. Щодо планів на майбутнє, то керівництво міста хоче змінити ще майже 8000 ліхтарів на LED та стати першим містом в Європі зі 100-% LED-освітленням вулиць.

kd04041810 2

  Перший автомобіль, що перевищив швидкість 100 км/год, як не дивно, був електромобілем. Його створив у 1899 році бельгійський автогонщик Камілл Женатці.

kd04041810 3

  Пам'ятник Олександру Сергійовичу, російському поету, драматургу та прозаїку, реформатору і творцю сучасної російської літературної мови — перший пам'ятник, який відкрили в Житомирі. Його урочисте відкриття відбулося 6 червня 1899 року в присутності всієї міської еліти і діячів культури.

  Дуже цікавий факт про Пушкіна: поет міг згадати себе з 4 років. У 1803 році був в Москві землетрус. Пушкін розповідав, що якось на прогулянці він помітив рух землі і дрож колон. Тоді ж відбулася його перша зустріч з імператором Олександром І. Майбутній поет ледь не був розтоптаний конем правителя. На щастя, імператор зміг утримати коня і дитина залишилася неушкодженою. Дуже була налякана подією лише няня маленького Олександра Пушкіна...

kd04041810 4

   Через Житомир проходить найстаріший та найдовший торговий шлях — Via Regia, або ж «Королівський шлях». Він об’єднує вісім європейських країн та існує вже понад 2000 років. Шлях починається в Іспанії, проходить через Європу до України, де через Львів — на Житомир і далі...  Багато сторіч цим шляхом ходили торговці, митці та студенти, розносячи по світу свої культурні та фольклорні надбання.

kd04041810 5

   Метання мобільних телефонів є популярним видом спорту у Фінляндії, Бельгії та деяких інших країнах. На чемпіонаті світу з цієї дисципліни, який відбувся у 2014 році, був встановлений новий світовий рекорд — 110,42 метра.

kd04041810 6

   Кава — продукт, який найбільше продається після нафти. Щодня в усьому світі випивається 2,25 млрд горняток кави. 25 мільйонів осіб працюють у кавовій індустрії.

kd04041810 7

  «Під час прогулянки мозку не потрібно турбуватися ні про що інше, ні про які турботи. Прогулюватися легко, будь-хто може це робити. Ви отримуватимете додаткову дозу кисню і завдяки чистому природному повітрю почуватиметеся ще краще. Саме в цей момент ви починаєте стимулювати лобову частку мозку, яка пов’язана з творчістю. Якщо додати до цього викид ендорфінів, то відбувається магія. Мозок відчуває більше ейфорії і оптимізму», — переконує невролог Хосе Анхель Обесо — директор Комплексного центру неврології в Мадриді (Іспанія).

kd04041810 8

   Вчора, 3 квітня, на 30-ти зупинках громадського транспорту у Житомирі з’явилися  світлини українських військових, зняті на передовій фотографом Дмитром Муравським.

kd04041810 9

  Яку користь приносить катання на самокаті для здоров'я? В першу чергу, під час катання на самокаті, малюк укріпить м'язи ніг. Під час прогулянок на самокаті малюк починає досить активно дихати. Кожну хвилину спокійного стану дитину супроводжує близько 14-17 вдихів і видихів. Це приносить користь для дихальної та серцево-судинної системи.

  Як і під час занять будь-якими іншими видами спорту, малюк, під час катання на самокаті, повинен фокусувати свою увагу. Він починає досить часто переводити свій погляд з наближених точок, на віддалені, подібні маніпуляції є відмінним тренуванням зору.

  Користь для вправності та спритності. Для того щоб утримувати масу свого тіла навіть на такому елементарному велосипеді під час прогулянок, малюк повинен вміти або навчитися тримати рівновагу, а це є найкращим в цьому віці тренуванням вестибулярного апарату.

kd04041810 10

kd04041810 12kd04041810 13

kd04041810 14

   Підвісний міст розташований на висоті 43 метрів, утримується металевими вантовими конструкціями на двох пілонах  висотою метрів. Міст побудований у 1982 році і першочергово був частиною спроектованого комплексу Бойової слави. Отож, Житомир має унікальний об'єкт, з яким можуть позмагатися хіба що всесвітньовідомі конструкції такого ж типу: підвісні мости через Босфор (Туреччина) і в Сан-Франциско (США).

kd04041810 11

  Канадський художник Серж Бел створив найбільшу в світі мозаїку з дощової води. Для втілення своєї ідеї він використовував тільки біологічно чистий продукт. Йому знадобилося: 66 000 біорозкладаних стаканчиків, 16 000 літрів дощової води і фарби, 62 години роботи. Найважливіше в цій роботі не корислива мета Сержа потрапити в книгу рекордів Гіннеса, або довести до людей свою творчу ідею, найголовніше — це те послання, яке було адресоване людям на планеті.

  На картині зображено плід в утробі матері. Канадець хотів акцентувати увагу на тому, що вода необхідна всім живим істотам, навіть тим, хто ще не з’явився на світ. Мозаїка охоплює близько 334 м2. Вода була пофарбована з допомогою натурального барвника.

kd04041810 15

  А ви знали, що собаки розрізняють ультразвуковий свист. Відомий музикант Пол Маккартні, знаючи це, записав цей звук у кінці пісні «День життя» спеціально для своєї шотландської вівчарки.

kd04041810 16

  Офіційно володаркою найдовшого волосся стала китаянка. Жінку звати Ксие Квипинг. Через прекрасні локони її навіть занесли в Книгу рекордів Гіннеса. На той час, коли фахівці заміряли довжину її волосся, рулетка показувала цифру 5,627 футів (1 метр 1 метр 71 см ). І щоб домогтися такого приголомшливого результату жінці довелося уникати відвідин перукарень протягом 13-ти років.

  Втім, насправді найдовше волосся в світі абсолютно в іншої людини. Рекордної довжини шевелюра виросла теж у східній красуні, а саме у невідомої індійської черниці. Її пасма мають довжину 7 метрів і 92 сантиметри. Але цей рекорд не зафіксований у Книзі рекордів Гіннеса, тому і є неофіційним.

kd04041810 17

   Замість колишнього «Зеленого» театру Хорошанского в парку імені Юрія Гагаріна в 1980-х роках збудували новий літній театр «Ракушка». Помістили його в колишньому саду барона де Шодуара і на частині Лермонтовської вулиці. Для цього довелося відрізати Лермонтовську вулицю від 4-го Чуднівського провулку, з яким вона раніше з'єднувалася, вирубати в парку вікові дуби і перенести статую Артеміди (Діани) на нове місце.

kd04041810 18

   Між іншим, об’єм легенів велогонщика значно більший в порівнянні з професійними спортсменами. Кровообіг дозволяє прокачувати по організму до 7 літрів кисню за хвилину, замість 4, як у звичайних людей.

kd04041810 19

   На сьогоднішній день найбільше колесо огляду знаходиться в Сінгапурі. За 37 хвилин, потрібних колесу, щоб зробити повне коло, відкривається не тільки дивовижний вид на набережну, а й на сусідні острови. Чортове колесо в Сінгапурі обладнане 28 кабінками, в кожній з яких може поміститися 28 чоловік. Вартість квитка на Singapore Flyer становить $21.

kd04041810 20

   Як сказав хтось з мудрих людей: "Годы — это цветы мудрости, лепестки которых, становятся драгоценностью".

kd04041810 21

   А вам відомо, що майже 2/3 доби кішки витрачають на сон? Наприклад, кіт, який прожив 9 років, 6 із них проспав! У світі живуть понад 500 млн домашніх котів. Найбільш «котяча» країна — це Австралія. Там на 10 осіб припадає 9 котів!

kd04041810 22

   Найстаріша людина, яка виграла Олімпійську медаль, — Оскар Сван, який зайняв друге місце у змаганнях зі стрільби на Олімпіаді 1920 року в Швеції. Тоді йому було 72 роки.

kd04041810 23

   Як сказав Лев Миколайович Толстой: «Все нравственное воспитание детей сводится к доброму примеру. Живите хорошо или хоть старайтесь жить хорошо, и вы по мере вашего успеха в хорошей жизни хорошо воспитаете детей».

Катерина Дейнека

 

Последнее изменение Среда, 04/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework