Старе місто: Атмосферна Лермонтовська, 11. ФОТО

     Ми ж ще хочемо розповісти трішки детальніше про цю вулицю. Починається Лермонтовська у центральній частині стародавнього Житомира біля одного з символів міста-старої Водонапірної башти.

   Почала забудовуватися в кінці XVIII століття. Старі будівлі в основному збереглися. До 1914 року називалася Банною вулицею, оскільки вела до єврейських суспільних лазень, які знаходилися на лівому березі річки Кам'янка в районі нинішнього 4-го Чуднівського провулку. У 1914 році, до сторіччя з дня народження видатного російського поета і прозаїка Михайла Юрійовича Лермонтова, вулиця одержала нову назву — Лермонтовська вулиця. У 1919 році тимчасово називалася вулицею Олеся — на честь відомого українського письменника і поета Олександра Олеся (1878‒1944), який неодноразово бував в Житомирі. Назва не прижилася. При будівництві нового комплексу Зеленого театру (Ракушка) у 1980-х роках Лермонтовську відрізали від набережної річки Кам'янка. Тепер довжина вулиці всього 310 метрів, і закінчується вона на вулиці Петровського.  

   Отож, шановні читачі, пропонуємо вам поглянути на атмосферні світлини чарівної вулиці Лермонтовської, в якої, безумовно, є свій шарм і краса!

Лермонтовська 1

Читайте також: Святкова Михайлівська: який вигляд перед Великоднем має єдина в місті пішохідна вулиця. ФОТОЛермонтовська 2

Читайте також: Католицький храм в Житомирі, де свого часу були: клуб, бібліотека та харчокомбінат. ФОТОРЕПОРТАЖ

Лермонтовська 3

Читайте також: Від Зарічан до річки Гуйва та берегами Тетерева. ФОТОРЕПОРТАЖ

Лермонтовська 4

Читайте також: Як Житомир «оживає» після зимових холодів. ФОТОРЕПОРТАЖ

Лермонтовська 5Лермонтовська 7Лермонтовська 6

 

 

Последнее изменение Среда, 11/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework