Звягельський тренер-чемпіон мріє, щоб його вихованці потрапили на Юнацькі Олімпійські ігри

   6 років у складі збірної України та 16 – у тренерській справі. Хоч після школи він і вступив до філії Харківського національного університету радіоелектроніки, що на базі нашого промислово-економічного технікуму, проте відразу зрозумів: це не його.

   «Про великий спорт Вадим Рибачок мріяв ще зі школи і на підсвідомому рівні все ж розумів, що з ним і пов’яже своє життя. Тому після закінчення одного університету одразу ж вступив до Рівненського економіко-гуманітарного інституту на вчителя фізичного виховання та реабілітації», — передає Novograd.City.

Тренер 1

  Карате увійшло в життя 13-річного хлопця, коли батьки поставили йому за приклад двоюрідну сестру, яка вже мала певні досягнення. Хоча до цього Вадим шукав себе в різних видах спорту, але карате припало до душі одразу. Петро Корнійчук, президент клубу "Січ", відразу помітив здібності юнака та приділяв йому багато уваги, в усьому допомагав.

  У Рівному клуби з карате не ставлять перед спортсменами високих результатів, рівень тренувань дещо нижчий, аніж у нас. Саме тому всі тренування Вадима проходили в рідному Новограді. Зараз він уже знає, що звягельські каратисти набагато сильніші.

Тренер 2

  Його єдиною роботою завжди було тренерство і карате, він усе своє життя пов’язав зі спортом і дуже цим пишається. 2002 року він набрав свою першу групу з карате. Це було рівно 10 осіб, яких Вадим Рибачок пам’ятає й досі, з деякими навіть спілкується.

  "Усі види спорту мені подобаються. Для мене найкращий час – коли по телевізору транслюють чемпіонат світу з футболу або Олімпійські ігри. Дуже люблю дивитися їх", – каже Вадим.

  Тренер став помічати, що займатися карате йдуть інтелігентні та виховані діти. Тому на своїх тренуваннях у клубі "Січ" він намагається ці якості тільки підтримувати.

  Нині майже всі провідні спортсмени, яким виповнилося 17 років, їдуть навчатись до інших міст. Тож, на жаль, не дуже багато дітей продовжують займатися карате.

  "Якби всі спортсмени залишалися в клубі, то у нас би вже було близько 10 таких, що виступали за збірну України на чемпіонаті Європи та світу. У 2003 році спортсмен із Новограда вперше в Україні здобув медаль з карате, і це був вихованець клубу "Січ". Ті, хто хоч раз виборював перемогу, не полишать цей вид спорту. Він затягує, а от ті, які ходили для душі, без сумніву знаходять для себе інше заняття", – розповідає спортсмен.

  На тренерському рахунку Рибачка – 4 чемпіони України. У 2016 році один із його вихованців посів 7 місце на чемпіонаті Європи. У клубі тренери здебільшого працюють командно. Це дає кращий результат, адже в кожного з них своя методика та навички. Тому досягнення розділяють на весь клуб.  

Тренер 3

  "У нас багато потенційно хороших спортсменів. Деякі клуби наперед телефонують і запрошують їх до своїх клубів. Нам би, звісно, хотілося, щоб вони залишалися закріпленими за нашим клубом, але таке рідко трапляється. З того часу як карате став олімпійським видом спорту зросла конкуренція у категоріях, а великі клуби Києва, Харкова, Львова зацікавлені у наших вихованцях. Цьогоріч з чемпіонату України каратисти клубу "Січ" привезли дві медалі, а могли б чотири, якби двоє наших спортсменів продовжили виступати за клуб", – наголошує тренер.

  Клуб "Січ" цього року святкує 20-ліття. У ньому працюють чотири тренери, в кожного з яких по 4-5 груп. Загалом це близько 200 дітей.

Тренер 4

  "Я працюю з 15.00, додому приходжу о 20.30, один день вихідний. Це тільки тренувальний процес. Окрім цього, є багато роботи, що необхідна для функціонування клубу. Багато хто каже, що у мене неважка робота. Кожна робота специфічна, в нашій найголовніше – зберігати баланс між тренуваннями та відновленням. Це теж непросто, адже ми працюємо з дітьми і постійно маємо бути в гарному гуморі та привітними", – зізнається чоловік. Крім того, Вадим Рибачок також є тренером у дитячо-юнацькій спортивній школі управління у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради.

Тренер 5

  Каратисти мають дуже багато змагань різного рівня від міських до міжнародних, останнє відбулося на місцевому рівні. Це були просто чудові поєдинки, вражень – море, а рівень проведення дуже високий. У змаганнях брали участь спортсмени ДЮСШ управління у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту міськради, ДЮСШ районної ради та СК "Січ". Суддями були вихованці клубу, але досвідчені. Новинкою чемпіонату стала участь секції для дітей з обмеженими можливостями, що цього року тільки утворилася, тож це були їх перші змагання.

  Вадим розповідає, що колись у нього перед кожним поєдинком був один важливий ритуал: він намагався зосередитися максимально, ні з ким не говорити і думати тільки про змагання. Зараз же, коли він не бере участі в поєдинках, став помічати своєрідні забобони навіть за найменшими вихованцями:

  "Я чую, як вони іноді нарікають, що я сьогодні не з тієї ноги встав, щось піде не так тощо. Вони все пов’язують зі змаганнями. Взагалі я вважаю спортсменів найзабобоннішими людьми. З одного боку, успіх на змаганнях залежить від роботи, а з іншого, – від фарту".

  Вадим Рибачок був професійним спортсменом до 25 років. З 2002 по 2008 рр. був у складі збірної України з карате. Став багаторазовим чемпіоном України, а в 17 років на чемпіонаті Європи виборов 5 місце. У 2008-му виконав норматив на присвоєння звання "Майстер спорту України.

Тренер 6

  Зараз найбільша мрія тренера, щоб його вихованці потрапили на Юнацькі Олімпійські ігри. Для цього вони ладні зробити все.

  Попри роботу Вадим намагається більше часу проводити з маленькою донечкою Данелією. Він на початку 2018 року вперше став батьком, тому максимально насолоджується новою роллю. Одружився він у 30 років. Дружина теж спортсменка, саме в клубі "Січ" вони й познайомилися. Вона закінчила Національний університет фізичного виховання і спорту України (м. Київ) з червоним дипломом. Після навчання одразу почала працювати в СК "СІЧ" та у ДЮСШ Новоград-Волинської районної ради, пізніше – головним фахівцем міського центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх".

Тренер 7

  Хобі чоловіка – спорт. Якщо карате стало роботою, то футбол – невід’ємне захоплення: "Я постійно дивлюся футбольні матчі і вболіваю". Улюблена українська команда – "Динамо" Київ, іноземна – "Ліверпуль" (Англія)".

   Є у Вадима й інші вподобання: "Люблю читати, цікавлюся новими книгами з виховання та намагаюся вдосконалюватися як батько. Улюблений фільм – "Форрест Гамп". Передивляюся його постійно".

  У найближчих планах тренера знову показати, хто кращий на змаганнях з карате. Він пишається своїми вихованцями та хоче, щоб кожен з них відчув солодкий присмак перемоги. Незабаром їх чекають у Чернівцях на міжнародному турнірі, а через місяць у Києві відбудеться дуже потужний етап відбору за ліцензію на Олімпійські ігри. Хоч Вадим Рибачок наперед не любить говорити про результат, але ми щиро сподіваємось, що наші каратисти боротимуться за перемогу на повну силу.

Джерело: Novograd.City

 

Последнее изменение Пятница, 04/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework