×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Переможці «Молодої Республіки Поетів» планують провести благодійний мистецький аукціон в Житомир

13 листопада в інституті філології та журналістики пройшла зустріч з переможцями фестивалю «Молода республіка поетів–2014» (м. Львів) Юлією Кручак та Лесиком Панасюком.

Крім цього, було презентовано поетичну книгу Лесика Панасюка «Справжнє яблуко».

Про це повыдомляэ прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

Молоді люди поділилися з присутніми студентами, викладачами своїми творчими настроями та переживаннями, мистецькими інтересами та планами на майбутнє.

Юлія Кручак (справжнє ім’я Юлія Вербило) – студентка-магістрантка ННІ філології та журналістики ЖДУ імені Івана Франка. Поетеса зазначає, що тематика її творів зводиться, в основному, до теми дому, сім’ї, родинного затишку, адже вона рідко відвідує батьківський дім через постійні поїздки містами України та поза її межами. Юлія зачитала деякі свої вірші: «Вірш про діда № 6» (в якому зобразила свого улюбленого дідуся), «Берта» (вірність, родинна відданість – головний мотив твору). Дівчина зізналась про улюблену поезію власного авторства – вірш про кохання «Як Ніна готує пиріг».

n1811141584

Юна письменниця також займається написанням есе. Спробувала писати прозу, перебуваючи нещодавно у резиденції для молодих україномовних письменників «Станіславський феномен» (м. Івано-Франківськ). Проте, за словами дівчини, поезія їй більше до душі і пишуться римовані рядки легше.

Лесик Панасюк теж філфаківець, але уже випускник. Під час зустрічі презентував свою поетичну книгу «Справжнє яблуко», яка вийшла з друку у видавництві «Смолоскип». Юнак виграв премію у конкурсі згаданого видавництва і у 2014 році книга дійшла до читачів. Оформленням та версткою збірки хлопець займався сам. Автор зазначає, що почав писати поезію рано. У школі була довготривала творча перерва, але потім почав писати знову. Поет сміється: «Школа у мене відбила бажання читати-писати, школа мені його і повернула». Лесик зачитав деякі поезії із збірки: «Без дому», «Відчуваю ліс», «Експонат». 

На запитання про видання своєї збірки поезій Юлія відповіла: «Перша книга власних поезій – це як перша дитина, – величезна відповідальність. Я маю бути готова до цього, відчути, що прийшов час. Я хочу ще творчо дорости». Зараз дівчина зацікавилась живописом, пробує писати картини. Крім цього, захоплюється створенням відеопоезії. Цей вид мистецтва гармонійно поєднує у собі художній візуальний ряд та поетичний текст. Під час зустрічі Юлія показала кілька відеоробіт власного авторства: «Вилікуй мене весною» (2013), «Непокора» (2014). Зокрема, відеопоезія «Вилікуй мене весною» була створена на підтримку українських підлітків-хворих, які перебувають на лікуванні в Польщі. «Чому саме підлітків? Тому що це – перше кохання, перший поцілунок. Це – життя. Виникає бажання продовжити цей період, допомогти хоча б чимось» – наголошує письменниця. Юлія згадує, що у травні 2013 року стартував благодійний проект «Арт-терапія», метою якого є збір коштів під час проведення мистецьких аукціонів на лікування підлітків. З минулого, травневого, аукціону «Арт-терапії» організатори зібрали матеріальну допомогу і передали дівчинці, яка лікувалася на той час у Польщі. Юлія згадує дзвінок із звісткою про одужання: «Ми зробили маленьку річ, але було відчуття, що зрушили світ».

Молоді люди зазначають, що навесні 2015 року планують провести благодійний мистецький аукціон і в м. Житомир – «Три дні мистецтва в місті Житомир».

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Последнее изменение Вторник, 18/11/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework