Місце на Житомирщині, де досі виготовляють папір, ідентичний тому, яким користувалися ченці 400 років тому

    Якщо є бажання побачити середньовічну фортифікаційну споруду у всій красі, тоді варто вирушати в замок Радомисль. Він велично підноситься на гранітній скелі. Місцевість навколо заворожує — по близу знаходяться 2 водоспади, мальовнича річка Мика, велике кристально-чисте озеро і густі хвойні ліси.

     Завдяки товстим кам'яним стінам, всередині зберігається температура близько +18 градусів, незалежно від пори року. А чого тільки варті масштаби — цілих 2500 кв. м! Високі стіни, дубові перекриття під стелями, балкони у концертному залі для камерної музики - все це дозволить моментально перейнятися духом старовини.

    Примітно, що в 1612 році, на цьому ж місці, була зведена «папірня». Вона являла собою укріплену фабрику по  виготовлення паперу для друкарні Києво-Печерської Лаври. Дотримуючись стародавніх традицій, в цьому історико-культурному комплексі відновлена можливість повторити технологію виробництва. Кожен бажаючий може власноруч виготовити аркуш паперу, ідентичний тим, якими користувалися ченці 400 років тому. У його основі будуть волокна тканини, льону й кропиви, що забезпечить неймовірну міцність. Також зберігся старовинний верстат для нанесення тексту, який можна випробувати в дії.

Radomisl2

    Ще однією гордістю замку є унікальний музей української ікони із експозицією «Душа України». Тут представлено близько 5000 предметів християнського мистецтва XVII‒XX ст. з усіх регіонів України: різноманітні види ікон (вирізані із дерева, відлиті із металу, а також написані на склі та дереві), величезні домашні іконостаси, гуцульські складні й козацькі ковчеги. І обов'язково не забудьте прогулятися по ландшафним парком!

    Адреса: м Радомишль, вул. Щорса, 15, Житомирська обл.

    Час роботи: пн-ср - вихідний, чт-нд — з 9:00-18:00 (у тому числі офіційні державні вихідні та святкові дні) Тел.: (098) 339-18-07.

 

 

Последнее изменение Вторник, 22/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework