×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Чоловіки менше читають і купують книг – дані дослідження

В обласному центрі 18 листопада порушували питання, як зробити читання цікавим. Участь у конференції взяли представники обласної та міської влади, автори, фахівці з видавничої справи, школярі, студенти та ЗМІ.

Обговорення актуальних питань про читання в Україні ініціювала громадська організація «Центр суспільних комунікацій» спільно з національним телеком-оператором «Київстар».

n1911141591

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Таке дослідження, як читають в Україні, проводиться другий рік поспіль, тому можна спостерігати вже деякі тенденції. Інтерв’юерами були люди по всій Україні (окрім Криму, Луганської та Донецької областей) віком від 15-ти до 59 років.

Отже, за останні три місяці 51% дорослих українців прочитали мінімум одну книжку. Найбільше наші громадяни читають детективи, на другому місці – любовні романи, а на третьому – класика. Найвідомішими для співвітчизників є такі українські автори: Ліна Костенко (її знає 42% респондентів, читає 23%), Ірена Карпа (знає 14% і читає 5%), Василь Шкляр (знає 13% і 5% читає), Марія Матіос (знає 12% і читає 5%), Сергій Жадан (знає 11% і читає 4%).

n1911141591 1

За даними досліджень компанії GfK «Читацькі вподобання», чоловіки купують і читають книжок менше. Дослідники встановили, що серед дорослого населення купують книжки 63%, а читають майже однаково – жінки 51% та чоловіки 49%. У великих містах читають більше, ніж у сільській місцевості.

За словами Ірини Пацевко, вагомою причиною нечитання книжок респонденти називали відсутність вільного часу, також важливим фактором є ціна на книгу.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework