×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі приймають заявки на випуск соціально значущих книг

З метою стимулювання розвитку і забезпечення підтримки книговидання

, популяризації книг місцевих авторів в рамках Програми забезпечення відкритості в діяльності Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирської обласної ради та розвитку інформаційної сфери області на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням Житомирської ради від 20.12.2012 року № 765, здійснюється випуск соціально значущої літератури місцевих авторів за кошти обласного бюджету.

Повідомляють у прес-служба облдержадміністрації.

n1911141609

Виконання Програми ґрунтується на підставі чинного законодавства України, а саме: Законів України «Про авторське право і суміжні права», «Про видавничу справу», «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні», актів Президента України, Кабінету Міністрів України.

З метою формування переліку соціально значущої літератури місцевих авторів департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської обласної державної адміністрації приймаються заявки від видавництв та видавничих організацій різних форм власності.

Пропозиції щодо внесення видань до Програми подаються у вигляді заявок від видавництв, видавничих організацій, у яких повинні бути вміщені такі відомості: рецензія; розширена анотація; обґрунтування соціальної значущості видання; основні технічні параметри (формат, обсяг, тираж); інформація про автора, авторський колектив, упорядника; ступінь готовності; попередній кошторис; орієнтовний термін випуску.

Неодмінною умовою участі видавництв та видавничих організацій в реалізації Програми є обов’язкове внесення суб’єктів видавничої справи до державного реєстру видавців, виготівників та книгорозповсюджувачів. Тому до заявки додається копія свідоцтва про внесення суб’єкта видавничої справи до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції.

До заявки також може бути доданий висновок Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України про належність видання до соціально значущої літератури.

Наступний етап – це формування переліку видань Програми, який здійснюється за рішенням консультативного дорадчого органу, створеного при облдержадміністрації – експертної ради, до якої входять представники наукових установ, творчих спілок, бібліотек, всеукраїнських громадських організацій, поліграфічних, книготорговельних підприємств, фахівці департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Відповідно до Положення про умови випуску соціально значущої літератури місцевих авторів аналіз заявок на соціальну значущість літератури члени експертної ради здійснюють за такими критеріями:

– видання до знаменитих та пам’ятних дат;

– на виконання актів Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України;

– актуальність і новизна теми в контексті сучасних проблем українського державотворення та історії України;

– сприяння розвитку національної культури українського народу, зміцнення його духовності і моралі;

– збагачення суспільства національними та загальнолюдськими надбаннями в економічній, політичній та духовній сферах;

– висвітлення життя та діяльності видатних постатей в українській історії, культурі, науці.

До розгляду не приймаються заявки на випуск рекламних видань.

Прийом заявок розпочався 1 серпня та триватиме до 1 грудня поточного року. Заявки подаються на адресу департаменту: 10014, м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, каб. 236. Тел. (0412) 47-50-19.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework