×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Ян Пурвінський святкує 80-річчя

У Житомирі з ювілеєм привітали непересічну особистість – єпископа-ординарія Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви Яна Пурвінського.

З нагоди його 80-річчя у кафедральному костелі Святої Софії відбулося урочисте богослужіння.

n2011141615

Ян Пурвінський народився 19 листопада 1934 року в місті Долна (Латвія). Священицькі свячення отримав 13 квітня 1961 року у Ризі, а єпископські – 4 березня 1991 року у Житомирі. Він став справжнім моральним авторитетом для житомирських вірян. Адже не побоявшись переслідувань, священик покинув Батьківщину та приїхав до здебільшого атеїстичної на той час України, аби проповідувати Слово Боже. Так, ущерть заповнений прихожанами храм, велика кількість покликань до священицького служіння, численні рухи Римо-Католицької Церкви – це плід багаторічної духовної праці Яна Пурвінського.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, від голови облдержадміністрації шанованого архієрея привітав т. в. о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. До того ж, зі своїми побажаннями до Яна Пурвінського звернулися голова обласної ради Віталій Француз і заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський. Теплі слова на адресу ювіляра прозвучали і від Генерального Консула Республіка Польща у Вінниці Кшиштофа Свідерека.

n2011141615 1

Пастора житомирських католиків привітали архієпископ-ординарій Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви Петро Мальчук, Голова Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук, архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Української Греко-Католицької Церкви Володимир Війтишин, єпископ-ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії Римо-Католицької Церкви Броніслав Бернацький, єпископ-ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Римо-Католицької Церкви Леон Дубравський, єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви Віталій Скомаровський, єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви Мар’ян Бучек, ректор Ворзельської семінарії Ян Сліповронський. На заході також були присутні ченці і черниці численних римо-католицьких орденів.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework