Подорож на «Іршанське море»: житомирянин показав дивовижну красу водосховища на Житомирщині. ФОТО

   Є на Житомирщині багато дивовижних мальовничих місць.

   Багато про які з них ми вже розказували на нашому сайті, чимало ще розповідатимемо цікавого. Цього ж разу ми хочемо запропонувати вам, шановні читачі, здійснити невеличку прогулянку до Хорошівського району, а саме поглянути на мальовниче, чаруюче місце, яке багатьом відоме під назвою «Іршанське море».

more 1

   Світлинами на своїй сторінці у Фейсбук поділився Дмитро Кушнєров, випусковий редактор та ведучий новин, ведучий програм, звукорежисер, диктор у ТРК "Ефір" радіо "Рекорд ФМ". До світлин автор також додав і описи, підписавши публікацію з фото: «Подорож на Іршанське море».  

more 2Кутузовський парк у Хорошеві.

more 3М. І. Кутузов

more 5Дерев'яна церква у с. Рижани

more 6Іршанське море. Вид з дамби.

more 7Іршанське море. Дамба з іншого боку.

more 8Іршанське море. Вид зі шлюзу дамби.

more 9Іршанське море. Вид на дамбу.

more 10Іршанське море.

more 11

more 11

 

more 14Велосипед на морі

more 15Андріївська телевежа.

   Довідка.  Іршанське водосховище – водосховище поблизу смт Нова Борова Володарсько-Волинського району Житомирської області, на річці Ірша (басейн Дніпра). Утвор. 1963. Пл. водного дзеркала 6,91 км2, заг. довж. 8 км, макс. глиб. 12,5 м, середня – 4,4 м, найбільша шир. 1,75 км, повний об’єм 30, 2 млн м3, корисний – 29,8 млн м3. Береги пологі. Мінералізація води 150–210 мг/л, в окремі періоди досягає 550–750 мг/л. У воді досить високий вміст сполук азоту, фосфору, заліза та ін. біоген. елементів. У фітопланктоні переважають діатомові та зелені водорості, подекуди синьозелені. Багатий видовий склад зоопланктону. З риб водяться щука, плітка, в’язь, краснопірка, лящ, окунь та ін. І. в. має багаторічне регулювання стоку; використовується для пром. водопостачання. (Енциклопедія Сучасної України, А. В. Яцик. http://esu.com.ua/search_articles.php?id=12645)

Фото: Дмитро Кушнєров

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework