День Конституції у Житомирі: патріотична хода, майстер-класи, кіносеанси, лекторіум просто неба та концерт

  28 червня, вся країна відзначатиме одне з найважливіших державних свят в році - День Конституції.

   Цього дня в Житомирі відбудеться маса цікавих подій. Сьогодні, 25 червня, заступник міського голови Вікторія Краснопір та начальник управління культури міської ради Ніна Рябенко розповіли детально про план заходів з нагоди загальнодержавного свята.

  «Ми хочемо, аби цьогорічне свято , крім того, що воно є загальнодержавним і дуже визначним, було ще теплим і особистісним для кожного житомирянина. Організовуючи свято ми розмірковували, як долучити до участі у міських заходах якнайбільше житомирян та гостей міста. День Конституції має об’єднати нас, аби кожен в цей день подумав, що він може зробити для процвітання та розвитку України. Дуже хочемо щоб житомирянин приєдналися до нашого свята і відчули себе частиною великої нації», - зазначила Вікторія Краснопір.

  У рамках заходів із візначення 22-річчя Конституції житомиряни та гості міста можуть долучитися до загальноміської ходи «Марш патріотів».

  «Розпочнуться заходи до Дня Конституції біля пам’ятника Шевченка, звідки стартує «Марш патріотів». Це не просто хода та покладання квітів, це можливість розповісти пересічним громадянам, чому сьогодні ми вшановуємо ту чи іншу особистість. Адже кожен з них є державотворцем України.Ідейними цінностями нашої держами ми завдячуємо таким видатним людям як Тарас Григорович Шевченко, , В’ячеслав Максимович Чорновіл, Іван Якович Франко, Михайло Сергійович Грушевський, Микола Сціборський та Омелян Сеник та інші постаті нашої історії. Ми завершуємо Марш патріотів біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні для того, аби вшанувати пам'ять про людей, які своїм прикладом, показали, що означає бути свідомим громадянином нашої держави, бути особистістю», - каже Ніна Рябенко.

  Очільниця управління культури розповідає, що на житомирян та гостей міста 28 червня очікує безліч різноманітних заходів, серед яких містечко майстрів, демонстрація патріотичних кінострічок, читацьке містечко та майстер-класи, бесіди та вікторини та інтелектуальні ігри , а також поетична територія «Житомир читає Шевченка» та ін. А на завершення кожен може відвідати лекторіум під відкритим небом за участю Людмили Зубко, Василя Піддубного, Сашка Лірника, братів Капранових, Олеся Донія; виступ гурту «G-ART#всепоцимбалам!» та вечір вільнодумців «СвідоМІЦЬ» (комунікативна зустріч місцевих поетів та бардів).

n 2506187

n 2506187

Прес-служба міської рада

 

 

Последнее изменение Понедельник, 25/06/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework