На фестивалі у Малинівці з’їли 300 літрів малинового борщу. ФОТО

  Перший фестиваль малини в Україні розпочав роботу в суботу, 28 липня, в мальовничому селі Малинівка на Житомирщині. Понад 500 гостей свята приїхали покуштувати малинових страв із Малина, Радомишля, Коростишева, Житомира і навіть Києва.

 

  Місцеві кухарі приготували не лише борщ з малини за давнім чеським рецептом, а й інші страви, які здавна готують на Поліссі із цієї лісової ягоди. Частували гостей малиновим кисілем, пиріжками із малини, пончиками та пряниками, а ще – чеським малиновим пирогом.

фото1

  “Це перший фестиваль такого формату в нашому селі. Наші дівчата із села зварили 300 літрів малинового борщу – головної страви фестивалю! Вистачити має на усіх! Ми хочемо продемонструвати і малинівчанам, і сусідам з інших сіл та районів, яка багата українська кухня. Ми вдячні господиням, які сьогодні з самого ранку випікають малинові страви для гостей фестивалю”, – говорить сільський голова Наталія Парфіненко.

  Організатори фестивалю подбали і про дозвілля дорослих та дітей. Для малечі – атракціони, аніматори та квадроцикли. Для дорослих – конкурси, в яких можна виграти малинові саджанці.

фото2

  “Відродження традицій та організація гарного дозвілля для людей – це одне із наших основних завдань. Приємно, що село живе, хоче проводити тут фестивалі та запрошувати гостей з усієї області. Перший фестиваль малини – це велика подія не лише для села, а й для нашого району. Сподіваюсь, що фестиваль стане традиційним для Полісся”, – зазначив директор агрофірми “Малинівське”, яка стала співорганізатором свята. 

 Фестиваль розпочав свою роботу о 16:00. Ввечері на гостей малинового свята чекає святковий концерт за участі гурту “Древляни”. А для молоді запланована дискотека.

фото3

Малинівська громада

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework