Минула велич: На Житомирщині «вмирає» неймовірна садиба польського шляхтича. ФОТО

  Село Рогачі в Житомирській області приваблює туристів єдиною, але особливою пам`яткою. Садиба Корницкий була побудована на околиці села, викупленого у генерала Любовіцкого польським шляхтичем в 1808 році.

   Глава сім`ї пишався своїми кіньми і містив їх в належному порядку, однак конюшня до наших днів не збереглася. Побачити можна тільки залишки льоху, пише ua.igotoworld.com.

  Палац ховається в глибині парку біля ставка, до якого веде мощена стежка. Під`їзна дорога до будинку майже не постраждала. Зовнішня частина палацу, прикрашена ліпниною, збереглася досить добре, зокрема, колони, утримують фронтон з фамільним гербом.  

   Будинок у стилі неокласицизму   свого часу був багато прикрашений не тільки зовні, але і всередині. Однак під час СРСР тут розташовувалася школа і від первісного інтер`єру майже нічого не залишилося. І все ж, так легко уявити бали та прийоми, які влаштовувалися в палаці сім`єю Корницкий.

Автор фото: Alla Yur-Haridinyan. Зі сторінки "Старовинні маєтки Житомирщини: історія, архітектура, сучасний стан" у Фейсбук

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

Рогачі

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework