Замок на Житомирщині потрапив до ТОП-10 українських замків, біля яких обов’язково треба зробити селфі

  В Україні відкриті для відвідування замки легендарних королів та загадкових алхіміків, а у деяких навіть можна пожити.

 

  Занедбаних замків та палаців на українських землях більше ніж вцілілих. Фактично у кожній області можна віднайти будівлю чи її залишки, яка раніше слугувала житлом знатної особи. Але за радянських часів ними не опікувались та використовували як склади, санаторії, госпіталі, інтернати чи військові частини. І зараз їхній стан не найкращий. Однак серед них є замки, які збережені чи відреставровані. Вони розкидані територією України та залишаються маловідомими.

  ТСН.Туризм підготував список найкращих замків України, які варто обов’язково відвідати, серед них замок “Радомисль”, що на Житомирщині. 

  Замок розташований у місті Радомишль Житомирської області. Будівля відновлена та добудована з руїн млину, закладеного 1902 року.

  Під час відбудови замку будівельники знайшли залишки паперової фабрики, закладеної у XVII столітті. Її заснував архімандрит Києво-Печерської Лаври. До цього про папірню знали лише з літописів, але, де вона розташовувалась, було загадкою.

  Замкову паперову фабрику відновлено – тут налагоджено виробництво паперу за технологіями XVII століття. Кожен охочий може навчитись цього ремесла від майстрів папірні.

  В одній із залів створено Музей української домашньої ікони XVII-XX століття. Він налічує близько 5 тисяч екземплярів з різних куточків України. Тут можна прогулятись самостійно, замовити екскурсію та зробити атмосферні фото.

n 1109184 1

  У будівлі працює трапезна, виконана у середньовічному стилі. Основна прикраса зали – величезна піч, у якій можна засмажити цілого кабана. Стелю трапезної піддержують масивні балки, а світло до неї потрапляє через замкові віконця. Все продумано до найменших деталей, так що можна уявити, як жили та бенкетували наші предки.

  У замкові “Радомисль” працюють бенкетна, концертна та конференційна зали.

  Готель обставлений у дусі середньовіччя, кімнати тут – від скромних келій до королівських покоїв. Доба в апартаментах для двох коштує від 1300 грн буднього дня та від 1500 грн у вихідний. Кожна з них обставлена ексклюзивними та раритетними меблями. Причому, кімнати витримані у стилях різних країн: Польщі, Литви, Німеччини, Бельгії, Білорусі, Англії чи Франції.

  Навколо замку розбито пейзажний парк зі скульптурами, містками та двома природними водоспадами на річці Мика.

  Також, у цьому списку: Замок “Білий Лебідь”, Замок Радзівілів, Замок Любарта, Збаразький замок, Підгорецький замок, Золочівський замок, Олеський замок, Свірзький замок та Замок Паланок.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework