Залишки маєтку Сцібор-Рильських в Андрушівському районі, або руїна, якої скоро зовсім не стане. Відео

    На каналі ESCAPE в Ютуб 18 вересня було опубліковане нове відео проекту ESCAPE, ініційованого житомирянами. Цього разу у ньому розповіли про маєтрок Сцібор-Рильських в Житомирській області.

  «Маєтрок Сцібор-Рильських в Житомирській області (49.930805, 29.195874),або те що від нього залишилось. Знаходиться маєток в селі Бровки Перші Андрушівського району.

  Про  руїну, якої вже скоро не стане зовсім.

  Вже не вперше дивує, наскільки грамотно і високотехнологічно будувалися будинки 18-19 століття. Унікальні інженерні рішення та дотошна проробка кожної деталі. І ніякого похабства чи невиправданої розтрати.

  Цікава легенда про будинок, розказана місцевим жителем. Коли сталася революція 1917-го року, робітники і селяни прийшли до Рильського, щоб заявити свої права на його власність.

 Він зустрів їх на ганку, сперечатися не став, оскільки "проти лому немає прийому", але попросив трудящих про одне – не руйнувати будинок (такі випадки, коли поміщицькі садиби знищували "просто так", були досить поширеними), а знайти йому якесь корисне застосування, наприклад, можна влаштувати тут школу», — йдеться в повідомленні.

 

 

Последнее изменение Четверг, 20/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework