Село в Житомирській області увійшло до десяти природних чудес України, які обов’язково варто побачити

  В Україні є місця, які вражають своєю красою та унікальністю навіть досвідченого мандрівника. Житомирщина — не виняток.

   Багато хто чув про унікальне, загадкове місце в Житомирській області з назвою Камінне село, що на Олевщині. Воно часто потрапляє до різних рейтингів. Ось і цього разу одне з природних чудес України потрапило до рейтингу тих місць, де точно варто побувати.

  Кам’яне село (Камінне Село)

kd26091810 2

  фото location4film.com.ua

  Кам’яне село, яке вважається одним із найзагадковіших місць України, являє собою скупчення величезних валунів, розкиданих на кількох гектарах лісу. Вчені вважають, що валуни приніс льодовик, який рухався з півночі.

  Але є і більш цікава версія. За легендою тут було звичайне село, куди одного разу прийшов старець. Він заходив у двір то до одного місцевого жителя, то до іншого і просив трохи хліба і води, але все його проганяли. Тоді Бог, який насправді переховувався під личиною старця, розгнівався і перетворив все село на камені. Розташування каменів дійсно нагадує вулиці: тут є свої “будинки”, “церква”, “школа”. Туристи обов’язково відвідують камінь зі “слідами Бога”, який, за повір’ям, дає здоров’я і виконує бажання.

  Де: Житомирська область, Олевський район, село Рудня-Замисловицька.

  До вищезгаданого списку також увійшли:  тунель кохання (Рівненська область, Рівненський район, село Клевань), водоспад Шипіт (Закарпатська область, Міжгірський район, село Пилипець), озеро Світязь (Волинська область, Шацький район, селище Шацьк), озеро Синевир, (Закарпатська область, Міжгірський район, село Синевирська Поляна), долина нарцисів (Закарпатська область, Хустський район, 4 кілометри від міста Хуст, урочище Кіреші), Олешківські піски (30 кілометрів на схід від міста Херсон), Дністровський каньйон (Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька області), оптимістична печера (Тернопільська область, Борщівський район, село Королівка), біосферний заповідник Асканія Нова (Херсонська область, Чаплинський район, селище Асканія-Нова).

За матеріалами vsviti.com.ua

 

 

Последнее изменение Четверг, 27/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework