Унікальний будинок XIX століття у Житомирі, який зберігся до наших днів практично в оригінальному вигляді

  Житомир — це древнє і гарне місто, відоме не лише своєю багатовіковою історією, але славиться й жителями, які населяли його. Одним з відомих містян Житомира є ватажок дворянства в Житомирі Аршеневський Андрій. З ним пов`язана цікава історія, яка збереглася в архівах міста.

   Про це повідомляє ua.igotoworld.com

  Коли в 1899 року на відкриття пам`ятника Пушкіну місцеві дворяни поклали вінок, виготовлений зі срібла на замовлення, місцева газета «Волинь» висміяла вчинок знаті. Це викликало гнів у Аршеневського. Він з`явився в редакцію з револьвером відстояти дворянську честь. Щоб уберегти від розлюченого вельможі редактора газети, працівники редакції сховали його в кабінетній шафі. Там він просидів аж 7 годин, і тільки в глибокою ніччю, опівночі, зміг покинути укриття, а потім задніми дворами втекти з будівлі. Але Аршеневський не відступив і звернувся до жандармів, які, на вимогу знатного дворянина, зупинили роботу редакції на кілька днів.

  Особняк ватажка житомирських дворян знаходився на вулиці Іларіонівській, яка тепер носить назву Михайла Грушевського (ред. у минулому — Котовського), і зберігся практично в оригінальному вигляді до наших днів. Будинок Аршеневскій — це не тільки пам`ятка архітектури: багатьом будівля цікава ще й тим, що по сусідству від неї знаходилася садиба Дебори Овсіївни Бронштейн, спорудження якої зберегти не вдалося. Ця жінка стала відома завдяки своєму легендарному онукові — Володимиру Семеновичу Висоцькому.

  Як знайти будинок Аршеневського

  На сьогоднішній день в садибі Аршеневського розташувалася обласна бібліотека для дітей юнацького віку. Будівля відмінно збереглася. Це приміщення можна навіть відвідати на вулиці Михайла Грушевського.

Джерело: ua.igotoworld.com

 

Последнее изменение Суббота, 03/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework