×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На ремонт покрівлі міського Палацу культури в Бердичеві виділять півмільйона гривень

  Такий проект рішення, а точніше внесення змін до рішення міської ради від 22.12.2017 №502 «Про комплексну цільову програму розвитку галузі культури м. Бердичева на 2018-2020 роки» обговорювали депутати сьогодні на скликаній позачерговій сесії міської ради.

  Голосуванням вони мали підтримати виділення півмільйона гривень (510 тисяч) на капітальний ремонт частини покрівлі міського Палацу культури ім. О. Шабельника. Джерелом фінансування виступає міський бюджет та інші надходження спеціального фонду, завдяки чому спочатку буде виготовлено проектно-кошторисну документацію, а згодом і проведено ремонт. Директор міського палацу культури Олена Петрівська зазначила, що ремонту підлягає не вся покрівля закладу культури, а лише його частина площею у 660,5 кв.м. Це частина, де розташовані сцена великого залу, зала, в якій займається ансамбль танцю «Надія» та музична лабораторія «Живий звук». Загальна ж площа будівлі становить 3200 кв.м.

  Останній ремонт покрівлі міського Палацу проводився протягом 2005, 2006 та 2007 років. Підрядник давав гарантію на експлуатацію даху строком на 1 років, проте покрівля витримала навіть більше - 12 років, а ось тепер почала протікати. Оскільки нині вже осінь, і розпочинається сезон дощів, то потрібно зробити те, що пошкоджено. Кошти, котрі залишаться, як директор закладу культури наголосила, будуть повернуті у бюджет.

  Для ремонту ж усього даху необхідно як мінімум 2,5 мільйони гривень, і Олена Петрівська рада була б, якби їх виділили, але розуміє, що нині кошти з бюджету надаються на вирішення першочергових проблем, таких як водоканал (на погашення різниці в тарифах) тощо. Та, сподівається, що в наступному році все ж в міський бюджет буде закладено суму для ремонту всього даху міського Палацу.

 Дехто з депутатів задавав питання про проведення енергоефективних заходів по утепленню будівлі, інші ж пропонували, як варіант, встановлення мембранної покрівлі, яку можна буде зняти, коли проводитимуть утеплення, та встановити назад, що неабияк зручніше та ефективніше. Та все, за словами директора, впирається у кошти, і така покрівля вартуватиме аж ніяк не 2,5 мільйони.

  В результаті зміни до програми розвитку галузі культури були прийняті, депутати проголосували за виділення 510 тисяч гривень на ремонт частини покрівлі міського Палацу культури, аби усунути протікання, а на наступний рік до цього питання знову повернуться, аби вирішити подальший ремонт даного закладу.

Джерело: rio-berdychiv.info

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework