×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині побувала делегація з провідних археологів

  Днями у Малині побувала делегація науковців у складі директора інституту археології Віктора Чабая та його співробітників Олександра Моця і Андрія Петраускаса.

  Гості зустрілися із міським головою Олексієм Шостаком та його заступником Лесею Сніцаренко, керівником міського краєзнавчого музею Василем Тимошенком.

  Відбулася жвава конструктивна дискусія. Зокрема, науковці обговорювали з міською владою можливість проведення наступного року в Малині другого всеукраїнського з’їзду археологів, що безумовно додасть нашому місту авторитету і ваги на теренах країни.

  Також вели мову про вже здійснені археологічні розкопки на території Городища, які свідчать, що вік нашого славного древлянського міста може бути більшим приблизно на півтора сторіччя. Зараз вже з’явилися підстави говорити про 1300-річну історію Малина.

  Крім того, вчені порадили продовжити розкопки як у Городищі, так і на давніх курганах, які є у парку та інших куточках міста. Вони звернули увагу на важливу деталь: про Малин, як град, а не просто поселення людей, можуть свідчити укріплення — земляні вали, викопані рови і дерев’яний частокіл. Відтак ці рештки й стануть важливими доказом точної дати народження міста.

  Цікаве історичне минуле, останні археологічні знахідки та майбутні відкриття привернуть увагу туристів, переконані співрозмовники. Відтак у Малина з’являється шанс стати першим містом у туристичному маршруті древлянськими градами, куди також віднесені Коростень, Новоград-Волинський, Овруч, Олевськ, Житомир.

  Після візиту в мерію столичні гості відвідали малинський лісоколедж, де зустрілися із керівництвом навчального закладу та ознайомилися з історичними експонатами.

Джерело: mn.zt.ua
 

 

Последнее изменение Понедельник, 05/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework