×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Музеї історії Бердичева відкрилась виставка картин художника, який викладає історію в школі. ФОТО

  Прекрасні і світлі акварельні пейзажі прикрасили собою стіни Музею історії міста Бердичева.

  23 листопада, тут відбулося відкриття виставки робіт художника з села Довбиш, Баранівського району, Олександра Котвіцького.
Олександр Котвіцький – вчитель історії, випускник Житомирського педагогічного університету ім. І Франка. У ВНЗ вивчав історію та право, нині викладає у довбишській школі. Картини – це його хобі. Але, як розповідає сам митець, свого життя без творчості він не уявляє, малює змалечку, скільки себе пам’ятає. Часто пише свої роботи до пізньої ночі. Але це не те, що втомлює чи не дає спочинку, а, навпаки, - додає сил і енергії.

  Директор музею історії Павло Скавронський на початку зустрічі представив художника присутнім, розповів про його творчий шлях та про намальовані ним картини. Ось у рамі під склом сільська церква Довбиша, села, в якому народився, виріс, мешкає і працює нині Олександр Котвіцький. На стіні навпроти – кляштор Босих Кармелітів над Гнилоп’яттю. Поряд - мури фортець Кам’янця-Подільського. І квіти, звичайно.

  З відкриттям персональної виставки привітали Олександра Котвіцького і художники Бердичева. Заслужений майстер народної творчості України Ольга Дзюрбей наголосила, що представлені роботи – просто фантастичні. Особливо, якщо згадати той факт, що художник – самоучка. Майстриня побажала йому подальших творчих успіхів, натхнення, нових звершень. А Україні – довгоочікуваного миру.
Також звучали сьогодні думки про те, що невдовзі, завдяки таким талановитим людям, як Олександр Котвіцький, Бердичів, котрий вважається центром краєзнавства області, стане також її художнім та музичним центром.

  Сам Олександр Котвіцький зауважив, що найбільше у музеї історії Бердичева сьогодні його вразила саме музика. Адже коли він зайшов до зали, залунало піаніно. Грала дівчинка – учениця музичної школи міста. Художник наголосив, що на його думку майбутнє нашої країни саме за такою талановитою молоддю.

  Згодом музика заграла знову і під акомпанемент ніжної мелодії, що лунала з-під руки юних бердичівських музикантів, присутні могли роздивитися роботи Олександра Котвіцького. Художника, життєвим кредом якого є вислів письменника-філософа Альбера Камю «Творити – це жити двічі».

ok 27.11.101jpg

ok 27.11.100jpg

Джерело: rio-berdychiv

 

Последнее изменение Вторник, 27/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework