×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Найкраще фото майже на півтисячі робіт: Фотограф з Новограда переміг в обласному конкурсі

  12 грудня у Житомирі нагородили переможців обласного фотоконкурсу-фотовиставки "Рідний край – моє Полісся", серед яких був наш фотограф Іван Лавренчук.

  У конкурсі брало участь 60 учасників. Подано близько 422 фотографії. Що цікаво, роботи надсилали під псевдонімами. Світлина місцевого фотографа Івана Лавренчука "Політ чорного лелеки" здобула перше місце у номінації "Поліські пейзажі, архітектура, проблеми екології навколишнього середовища Полісся", - про це повідомляє novograd.city.

  – Я подав 9 фотографій, з них – 5 птахів і 4 пейзажі. На виставку вибрали 4 моїх світлини. Несподівано фото «Політ чорного лелеки» визнали найкращим в одній із номінацій. Саме його взагалі не хотів відправляти, бо на минулому конкурсі його навіть не вибрали на виставку. Я думав, що світлина не заслуговує на увагу, але все ж таки надіслав її останньою, бо для мене вона цінна.

  Іван брав участь від фотоклубу Палацу культури ім. Лесі Українки. Саме знаний у місті фотограф Ігор Боремський запропонував спробувати себе в конкурсі. Івана нагородили дипломом за перше місце і окремо грамотою за активну участь у фотоконкурсі, а Новоград-Волинський фотоклуб теж відзначили за активну участь.

  Іван розповів історію, як вдалося сфотографувати чорного лелеку:

 – Навесні цього року під час автопробігу на джипах в заказник "Камінне село", що на Олевщині, з командою Звягель Офроад (місцеві джипери) петляли лісами десь в Курчицькому лісництві під Ємільчинським районом. Поки один з джипів ледь не перевернувся, а іншого витягали з багнюки на буксирі, я вирішив прогулятись трохи по місцевості. Відійшов метрів 500, аж раптом чую якийсь тріск, шум з кущів ліворуч від мене. Чи то лось, чи то кабан, подумав я, і за звичкою просто за лічені секунди вхопив камеру і зробив декілька кадрів. Виявилось, що це чорний лелека стояв десь на каналі, злякався мене і дуже голосно злітав. Тоді в мене було дивне відчуття і радості, і легкого шоку, що таке може бути.

  – Приємно, що жюрі оцінили і побачили щось в моїй фотографії. Було цікаво подивитись на виставку, де багато хороших і незвичайних робіт фотографів Житомирщини. Особливо вразили макрознімки фотографа з Коростишева, а ще світлини деяких школярів, – насамкінець зазначив фотограф.

  Представники місцевого фотоклубу МПК щороку займають призові місця на обласних конкурсах, найчастіше перші.

  Фотоконкурс проводиться щороку в листопаді-грудні. Це вже шістнадцятий. Засновником та організатором є управління культури та туризму облдержадміністрації, Житомирський обласний Центр народної творчості та обласна організація Національної спілки фотохудожників України.

ok 187.1716

Джерело: novograd.city

 

Последнее изменение Воскресенье, 16/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework