Відомий музей у Житомирі, який колись належав єпископу католицької церкви

   Житомир - невелике місто, що володіє величезною історичною спадщиною, ознайомитися з якою буде цікаво туристам і гостям міста.

   На Замковій площі знаходиться відразу кілька пам`яток. І одна з них - краєзнавчий музей. Будинок від моменту спорудження був пофарбований у синій колір, а на його вході стояли дві гармати. 

   Мало хто, навіть з місцевих жителів, знає, що цей будинок колись належав єпископу католицької церкви. Але з 1865 року в цій будівлі функціонує краєзнавчий музей. Колекція музею почала формуватися з першого експоната, яким став набір з 48 мінералів, наданий М.Чертаковим, губернатором Волині. У наші дні експозиції представляють увазі відвідувачів картини італійських, голландських, угорських, німецьких, польських і російських живописців. Також можна оглянути природознавчі експонати і велику колекцію живопису, що розповідають історію міста. Музей, вік якого перевищує 150 років, пропонує своїм відвідувачам ознайомитися з найбагатшою таксидермічною колекцією, що представляє більше 12000 експонатів. Крім цього, в музеї ви можете знайти колекції дорогоцінних каменів і моделі космічної техніки.


Джерело: ua.igotoworld.com

 

 

Последнее изменение Понедельник, 24/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework